Кои групи потребители търсят евтини коли под наем?

евтин автомобил под наем

Кои рент а кар автомобили могат да бъдат наречени евтини?


Когато говорим за автомобили под наем трудно можем да говорим за евтина услуга, особено при ниския стандарт на живот в страната ни. Въпреки това, някои видове и марки автомобили се предлагат на по-ниска тарифа от останалите. Ако трябва да уточним, какво разбираме под евтини коли под наем, то това със сигурност са по-старите модели от по-нисък клас и тези, които не предлагат допълнителни екстри.

Един компактен 4 или 5 местен автомобил с нисък разход на гориво, малко багажно отделение и никаква високопроходимост по лоши пътища и високи планински терени е класически пример за евтина кола под наем. Автомобилите от нисък ценови клас не предлагат никакви допълнителни екстри, като GPS система, детско столче или допълнителен багажник за спортна екипировка и принадлежности. Ако искате такива, ще трябва да ги наемете допълнотелно или да ги носите със себе си.

Кои групи потребители търсят евтини коли, когато наемат?


Средностатически българи
Средностатистическият българин винаги търси евтиното, особено когато ползва услуга, която по начало не е по неговия джоб. Сънародниците ни, които прибягват до услугите на рент а кар компаниите в столицата и страната са предимно по-заможната прослойка от обществото, затова когато българин, работещ на средна заплата наема автомобил, той винаги се насочва към моделите от по-нисък ценови клас.

Българи живеещи за постоянно в чужбина
Не всички наши сънародници, живеещи и работещи на Запад могат да се похвалят с високи доходи. За краткия си престой на родна земя, гурбетчиите също търсят да наемат евтини коли и затова се насочват към конкретни компании или директно се състредоточават към моделите от най-нисък ценови клас в каталога на съответната фирма. Целта на престоя на тази категория потребители обикновено е почивка, свързана с пътуване до различни райони на страната, което налага и друго изискване – ниска консумация на гориво.

Средностатистически чужденци
Нашата страна предлага изобилие от възможности за почивка. Както морските, така и планинските ни курорти са изключително привлекателни за чужденците с ниски доходи. Това са предимно поданици на страните от бившия социалистически лагер, за които България е най-достъпната дестинация за почивка.

Чужденците почти винаги пристигат в страната ни със своите семейства, което е още една причина да се пестят средства. Чуждите граждани не винаги наемат допълнително детско столче, защото обикновено носят такова със себе си, като го ползват също и в самолета. GPS системите отново не са от предпочитаните екстри от клиентите, насочващи се към евтините модели коли. За навигация те най-често използват добре познатите от векове пътни карти.

Пенсионери
Пенсионерите у нас са от категорията потребители, които най-рядко наемат автомобили, но въпреки това, някои ситуации могат да ги принудят да прибягнат до тази скъпа за тях услуга. Родният пенсионер със сигурност ще избере най-евтиния вариант както при марката, така и при консумацията на гориво.

Характерно за потребителите, наемащи евтини коли под наем е, че те избягват да ползват услуги, които ще оскъпят допълнително наема. Ако доставката на автомобил до адрес, посочен от клиента прави услугата по-скъпа, те ще я откажат и ще вземат возилото директно от офис на компанията или от летището. Търсенето на ниска цена, съвсем не означава, че тези категории потребители не търсят сигурен и безопасен транспорт. Те също биха пътували със стил, ако възможностите им го позволяваха.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар