L Carnitine - ползи за отслабване

L Carnitine

Какво е L Carnitine?


L Carnitine е заменима аминокиселина, което означава, че човешкото тяло си я произвежда само. В нормални условия приемът на L Carnitine в допълнителни количества не е необходим, но понякога това е наложително. Такъв е случаят при хората, които са се отдали стриктно на вегетарианска диета, защото при тях доста често се наблюдава тревожен недостиг на някои аминокиселини, както и при хора, при които е налице някакъв здравословен проблем, в резултат на който нуждата от аминокиселината е силно завишена и тялото не може да произведе достатъчно от нея или пък просто поради здравословен проблем тялото не произвежда обичайното количество от аминокиселината.

При какви здравословни проблеми се препоръчва L Carnitine?

Обикновено L Carnitine се препоръчва при хора с разнообразни заболявания на сърцето и сърдечно съдовата система, както и при болки в гърдите свързани със сърцето. Въпреки това, преди да посегнете към L Carnitine задължително се консултирайте с вашия лекар в случай, че имате здравословни проблеми. Според медици, L Carnitine оказва благоприятно влияние при диабетици, при хора с оплаквания от хронична умора, при анорексици и много други подобни.

L Carnitine и при спортистите…


Много често любителите на спорта и фитнеса приемат допълнителни количества от аминокиселината L Carnitine под формата на хранителна добавка. В наши дни едва ли можете да откриете магазин за хранителни добавки, в който да не присъства този продукт. Причината която кара много активно спортуващи хора да ползват аминокиселината L Carnitine е тази, че тази хранителна добавка повишава нивата на енергия в организма. Това става като се превозят повече мастни киселини от кръвта към митохондриите.

Здравословен източник на енергия…

За разлика от редица енергизиращи напитки, които причиняват силен изблик на енергия, а след това всичко завършва като усещате себе си още по-изтощени и изморени от преди това, при приемът на L Carnitine подобни странични ефекти не се наблюдават. След като приемете от хранителната добавка ще имате много повече сили и енергия, но когато след известно време премине ефекта на хранителната добавка вие не само няма да сте капнали от умора, но дори ще се чувствате твърде енергични и свежи за човек, който се е подложил на интензивно натоварване.

Засилване на метаболизма…

Хранителните добавки с L Carnitine подпомагат човешкия организъм като засилват неговите метаболитни процеси осезаемо. Така вие не само ще усещате много енергия и ще се чувствате добре, но и ще горите повече мазнини. Много от добрите фитнес инструктори споделят впечатлението си, че хората, които редовно приемат от тази хранителна добавка в разумни количества много по-лесно могат да се избавят от досадните мазнини около корема, които обикновено са доста упорити и не особено лесни за стапяне.

По-ефективни тренировки…

Аминокиселината L Carnitine е идеалното решение за хората, които желаят да увеличат своя капацитет във фитнеса. Макар че от самия L Carnitine не се трупа мускулна маса, той помага да можете да издържите на една доста по-продължителна тренировка и освен това да сте в състояние да правите много по-натоварващи упражнения. Това става като се засилва работата и ефективността на самите мускули. Резултатът е по-лесно и ефективно трупане на мускулна маса и горене на мазнини.

По-бързо възстановяване…

Онези любители на фитнеса, които обичат да се изтощават до краен предел в залата ще бъдат приятно изненадали от ефекта на L Carnitine. Скоро след като сте се изтощили до капване ще забележите, че силите ви отново са се възстановили и то без тежки мускулни трески и онзи неприятен момент, в който се чувствате скапани и неспособни да правите каквото и да било.

L Carnitine ни помага да щадим сърцето…


Тъй като сърцето е мускул, а L Carnitine стимулира именно работата на мускулите и им помага по-ефективно да се възстановят след натоварване, вашето сърце ще се облагодетелства от приема на тази аминокиселина покрай останалите мускули в тялото. След интензивна тренировка сърцето също се чувства изтощено и претоварено, а тази хранителна добавка ще му помогне да се съкрати периода на умора и нужното време за възстановяване.

L Carnitine и процесите на стареене…


Нормално е с годините процесите на възстановяване на човешкото тяло да стават по-бавни и на организма да му е все по-трудно и да му отнема все повече време за да се възстанови след преумора. Ето защо L Carnitine с възрастта става дори още по-важен и ценен за организма. Много хора в третата възраст споделят, че тази хранителна добавка им позволява да бъдат толкова активни, колкото са били и преди десетилетия, а чувството, че имат много повече енергия се отразява съвсем естествено и на емоционалното им състояние.

Странични ефекти…



Докато приемате L Carnitine с мярка и в разумни количества, вие не би трябвало да имате проблеми с него. Разбира се, ако имате каквито и да било здравословни проблеми винаги е добре да се консултирате с вашия лекуващ лекар за да сте спокойни, че за вас няма да има каквито и да е рискове и опасности от приема на L Carnitine. Все пак не бива да се забравя, че това не е лекарство, а хранителна добавка, която ни набавя важна за тялото аминокиселина. Освен това, L Carnitineът се среща в животинските продукти като цяло и най-вече в месото, така че не е нужно да се тревожите излишно. 
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар