Отслабва ли се от овесени ядки?

Отслабва ли се от овесени ядки?
Много жени и мъже се вълнуват от въпроса дали от овесени ядки се отслабва. От една страна, той винаги оглавява класациите за най-добри храни, а според много диетолози, овесените ядки са всъщност най-здравословната закуска.


Овесените ядки са калорични...

Това, което прави много хора скептични към овеса е фактът, че той сам по себе си е доста хранителен и калоричен. Така например, в 100 грама овесени ядки се съдържат цели 389 калории. Ако ги накиснете в мляко, понеже едва ли ще ги кълвете като врабче, тяхната калорийност нараства допълнително. Добавете и лъжица мед и имате още 70 калории отгоре. Добавете и малко пресни плодове или орехи и калоричността набъбва допълнително. В края на краищата, ако добавите всичко изброено към овесените ядки, към тези почти 400 калории могат да се добавят още поне 200 или 300. Дори и обаче да не добавите нищо към него, а просто да го накиснете с вода, овесът продължава да бъде калоричен.


От овесените ядки се отслабва

Колкото и калории да се съдържат в овесените ядки, от тях действително може да се отслабне, а ако имате нормално тегло, то овесът доста добре ще ви помогне да го задържите и да не напълнявате. Като храна овесените ядки са много пълноценни и хранителни. Съдържат големи количества белтъчини и бавни въглехидрати, а мазнините са в съвсем малко количество, като плюс това са от растителен произход. Фактът че съдържат бавни въглехидрати е една от най-големите сили на овесените ядки. Това означава, че след една купичка за закуска вие няма да огладнеете поне няколко часа, а чувството за глад на обяд и вечерта ще е доста по-слабо от обичайното. Именно бавните въглехидрати дават енергия в продължение на много часове и ни карат да се чувстваме жизнени и силни чак до следващото хранене. Белтъчините, които в случая са около 5 грама за всеки 100 грама ядки, допринасят за градежа на мускулите.


Силата на ядките е тяхната пълноценност…

Тъй като овесените ядки са много силен и пълноценен хранителен продукт, те значително намаляват цялостния брой калории, който хората консумират през деня след като са закусвали с овесени ядки. Тази храна е чудесен избор и за активно спортуващите, които желаят да натрупат мускулна маса.


Мога ли да напълнея от овесени ядки?

Човек може да напълнее от всичко ако не внимава с количеството. Няма храна, която да ни защитава от пълнеене. И все пак, ако искате наистина да се храните диетично, то овесените ядки могат да присъстват в менюто ви всеки ден.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар