Отслабва ли се от извара?

Отслабва ли се от извара?
Изварата присъства в повечето програми за отслабване и в голяма част от режимите за диетично хранене. Независимо дали ще е в комбинация с пълнозърнеста филийка хляб, или ще е с пресни горски плодове, или с малко пресни зеленчуци, или с лъжичка мед, изварата малко изненадва, защото обикновено продуктите от животински произход във всяка една диета е препоръчително да се намалят.


За разлика от много други храни обаче, изварата е много диетична. От нея наистина се отслабва и то трайно, особено ако не пропускате да я включите в менюто си от време на време.


Защо се отслабва от изварата?


Макар че е продукт от животински произход, изварата е изключително диетична и трябва да присъства в менюто на всеки човек, който желае да се избави от малко излишни килограми. Тя съдържа много малко количество мазнини, а в обезмаслените продукти на практика дори почти никакви мазнини. Освен на мазнини, изварата е доста бедна и на въглехидрати. Липсата на тези две съставки я прави изключително подходяща за всеки, който желае да свали мазнини, но да запази мускулите си.


Нискокалорична, но засищаща...

Изварата засища глада много бързо основно по две причини. Първата е, че този продукт е много богат на протеин, а като цяло богатите на протеин храни лесно овладяват апетита. Тук пример може да се даде с месото и яйцата. Втората причина е нейната консистенция. Когато попадне в стомаха, изварата придобива кремообразна форма и това я прави лека за стомаха, но в същото време и бавно смилаема. Казано на кратко, за стомаха не е трудно да я обработи, но това просто му отнема повече време. Освен това, изварата съдържа само 80 калории в 100 грама продукт. Това я прави сред най-диетичните храни от животински произход.


Кога да хапнем извара?

Извара можете да похапвате по всяко време на деня, но специалисти я препоръчват като много подходяща вечеря. Една от причините е, че тя е богата на протеин, който ще се използва за изграждането на мускули, а както ви е известно, те се формират основно по време на почивка и сън. Втората причина е, че от изварата няма да ви стане тежко вечерта, както би могло от много други храни.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар