Отрицателните страни на алкохола

Отрицателните страни на алкохола
Едва ли го чувате за първи път, но алкохолът има многобройни отрицателни ефекти върху човешкото тяло. Той засяга по един или друг начин почти всички системи в организма. Разбира се, в минимални количества алкохолът може и да е полезен за някои хора, но тук става дума за норми, които малцина могат да спазят, например по 20 или 30 грама на ден, и то вечер, преди лягане. Ето и някои от отрицателните черти на консумацията на алкохол, които, дори и да знаете, не е лошо да разгледате още веднъж.


1. От алкохола кожата повяхва…

Консумацията на алкохол кара кожата да остарява по-бързо, защото засяга производството на колаген. Това, разбира се, не е в чак такива мащаби, в каквито се случва при цигарите, но все пак отрицателно влияние има и то се забелязва лесно. Да не говорим, че в алкохола често има захар, а тя причинява поява на пъпки по лицето.


2. От алкохола се пълнее…

Това е тенденция, която особено често се забелязва в страни като България, Кипър и Гърция, където хората консумират по-големи количества алкохол и акумулират наднормено тегло дори и ако консумират по-малко храна.


3. От алкохола зъбите се развалят…

Едва ли има човек, който да пие редовно и да няма проблеми със зъбите. Както вече споменахме, консумацията на алкохол е свързана с приемането на големи количества захар без да осъзнаваме това.


4. Алкохолът причинява депресия…

Обикновено при консумация на алкохол човек става по-склонен към депресивни състояния, отколкото е когато не пие. На пръв поглед, след чашка алкохол човек става доста развеселен, но това е илюзия, за която след преминаване на ефекта на алкохола човек плаща скъпо.


5. От алкохола се намалява умствения потенциал…

Алкохолът влияе върху способността ни да разсъждаваме и да взимаме решения. И това е не само след като сме изпили питието си, но се наблюдава в дългосрочен план.


6. Алкохолът намалява желанието за хранене…

Тук обаче не бива да бързате и да се храните, защото алкохолът е много калоричен и всъщност когато консумирате алкохол намалява вашата способност да поемете здравословни и качествени храни, които наистина да ви заситят и да ви дадат нужните хранителни вещества.


7. Нараства вероятността от инциденти…

Консумацията на алкохол води до повишени рискове не само на пътя, но и у дома. След консумация на алкохол реакциите на човек се променят, забавят и стават по-малко адекватни.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар