Кое е най-доброто време от годината за сключване на брак?

Кое е най-доброто време от годината за сключване на брак?
Когато се заговори за сключване на брак, повечето момичета просто полудяват от вълнение, независимо дали булката ще са те, тяхна сестра, приятелка или братовчедка. В края на краищата, това е съвсем естествено, защото идеята на сватбата е това да е най-вълнуващия и щастлив ден от живота на човека. Но кога да бъде този ден? Кой сезон и кой месец са най-подходящи? Истината е, че за това да обречеш себе си на вечна любов и вярност към любимия човек всеки сезон е идеално подходящ, но нека все пак разгледаме кой месец какви рискове, недостатъци и предимства има.


Януари

Януари е слабо предпочитан месец по най-различни причини. Първо, температурите са много ниски и не позволяват да се празнува навън. Втора причина е това, че хората обикновено са похарчили куп пари по празниците и рядко са в настроение да купуват сватбени дрехи и подаръци. Освен това, януари е и момент, в който всички вече са се възползвали от своите зимни отпуски, така че рискувате да не можете да съберете дори и малка част от своите близки и приятели. Предимство са по-ниските цени в сравнение с повечето други месеци от годината.


Февруари

Февруари е доста предпочитан месец от месеците в зимното полугодие. Причината за това са дни като Свети Валентин, който сам по себе си е достатъчен повод за празник. И все пак, ако избирате деня на влюбените за своята сватбена церемония, помислете и за това, че много хора ще искат да се съберат на романтична вечеря с половинките си вместо да прекарат целия ден на вашето сватбено тържество. И все пак, ако хората са ви достатъчно близки, те най-вероятно ще уважат вашия ден.


Март

Март е малко по-слабо популярен месец за сватбени тържества. Едната причина е времето, което може да е много меко и приятно, но може да е и доста студено, снежно и мрачно. Друга причина е, че март е точно на прага на летния сезон и много хора предпочитат да изчакат още месец - два и да направят своята церемония в много по-благоприятни условия през красивите пролетни месеци.


Април

Април е доста атрактивен месец за сватби, макар че не е толкова популярен, колкото е например месец май. Времето през април може да е много приятно, особено ако изберете за сватбата си последното десетдневие. През април всичко цъфти и се раззеленява, а времето предлага възможности както за празнуване вътре, така и навън под открито небе. Разбира се, предвид това, че април е все още малко променлив месец, то винаги съществува риск да завали, но все пак ако това не се случи, можете да прекарате един прекрасен ден.


Май

Май е прекрасен месец за сватбено тържество, но все пак прегледайте прогнозата за времето. Докато температурите през май са комфортни по всяко време от денонощието, то валежите могат да бъдат внезапни и доста интензивни. Добре е да разгледате прогнозата за времето от предния месец и да видите в кое десетдневие се очакват най-малко валежи. Иначе май е прекрасен. Всичко цъфти и настроението се носи във въздуха.


Юни

Юни е на практика прекрасен месец за сватби, но при две условия. Първото е да сте сигурни, че няма да вали, защото юни е доста характерен с внезапните си гръмотевични бури, които могат да ви изиграят лоша шега. Втората беда е, че слънцето през юни е много силно, особено към края на месеца, което може да е причина да изместите събитието към по-късните часове от деня. Предимство е, че ако сватбата е на открито ще можете да се порадвате на прекрасен аромат на всевъзможни дървета и цветя.


Юли

Често хората избират юли, но всъщност това не е много добър месец за сватби. На първо място времето е изключително горещо и това налага сватбата да е в по-късните часове на деня, иначе някой от гостите може да слънчаса, особено ако церемонията е на открито. Вторият недостатък е, че обикновено на сватба се отива с официално облекло, а съгласете се, че през юли никой не иска да се напъха в костюм. Не на последно място са и цените, които през юли могат да са твърде високи. За капак на всичко, юли е един от месеците с най-голям шанс за възникване на гръмотевична буря.


Август

Ако трябва да изберете между юли и август, то несъмнено август е много по-добрата алтернатива. Ако изберете за сватба си някой от последните десет дни на август, то буквално ще ударите в десятката. Това е един от най-хубавите периоди от годината с прекрасно лятно време, когато вечерите стават много приятно меки, но не така тежки, а шансовете за валежи са почти равни на нула. Друго предимство е, че хората масово почиват през август, което ще гарантира, че повече от гостите ви ще могат да присъстват на тържеството ви.


Септември

Септември е може би един т най-добрите месеци от годината, в който да сключите брак. Температурите са все още идеални за сватба на открито, но можете да празнувате и вътре. Шансовете ви да попаднете на прекрасно време са огромни, защото времето през септември обикновено е сухо, без значителни валежи, слънчево, не твърде горещо и позволява да бъдете официално облечени без това да ви подлуди от горещина. Първите дни на септември е може би най-добрият момент от годината за сватба на открито.


Октомври

Октомври е също приятен месец и е подходящ за сватбени тържества на открито. Гостите няма да се нуждаят от топли дрехи, а предимството е, че можете да организирате тържеството точно в най-хубавото време по обяд. Поради мекото време никой няма да се чувства некомфортно с официално облекло. И все пак внимавайте - обикновено в началото на октомври често времето се разваля рязко, а после към края на месеца има рязко подобрение с много слънце и високи температури.


Ноември

Ноември значително отстъпва на октомври и особено на септември, защото времето вече не е подходящо за церемонии на открито. Обикновено температурите са доста по-ниски и атмосферата е типично есенна.


Декември

Декември е един от най-добрите моменти за зимна сватба. По възможност е добре да съчетаете това събитие с коледните и новогодишни празници, защото така ще имате повече поводи да се събирате и празнувате с вашите близки след това. Освен това, ако направите празненството си малко преди коледа, например седмица преди това, ще се получи една дълга поредица от различни празници, което ще предопредели целия месец.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар