Какви са недостатъците да бъда домакиня?

Какви са недостатъците да бъда домакиня?
Дали е по-разумно да бъдем домакини и да си стоим у дома, следвайки традиционния пример на нашите баби? Или пък е по-добре да бъдем модерни жени и да ходим на работа? И двете решения си имат своите положителни и отрицателни страни, но несъмнено домакинството може да бъде доста голям препъни камък в линия живот. Нека видим кога, къде и как ни се отразява този избор.


Социалният живот страда…

Едно от нещата, които се променят най-много когато една жена реши да напусне работа и да стане домакиня е това, че започва да вижда много по-малко хора. Първоначално това може и да е приятно, защото от всички онези хора, които е виждала всеки ден, най-вероятно мнозина не са ѝ били чак толкова симпатични. Постепенно обаче започва да се усеща липсата от ежедневния контакт. Възможно е дори да се появи усещане за самота заради това, че жената не е заобиколена от толкова хора постоянно.


Ставаме финансово зависими…

Когато една жена реши да стане домакиня и спре да ходи на работа, тя най-често започва да разчита на друг човек за пари и прехрана. Може и да си казвате, че у дома вие вършите много повече работа и най-вероятно е така, но в края на месеца няма да получите заплата, а това е доста неприятно. Това че единият човек печели пари, а другия не може в някои случаи да се отрази негативно на отношенията между партньорите в двойката.


Запускаме външния вид…

Много жени сами споделят, че след като са напуснали работа всъщност разполагат с по-малко време и желание да се занимават с външния си вид. причината е, че много често не им се налага да излизат всеки ден или излизането се изчерпва със слизане до кварталния магазин, до който отиват с подпетени стари гуменки, стар анцуг и немита коса.


Появяват се повече семейни проблеми…

Жените домакини много по-често се дразнят ако съпругът им закъснее вечер след работа. Изнервя ги това, че той е излязъл някъде за да пийне с приятели, докато те стоят у дома, грижат се за децата, готвят и чистят. В същото време, доста често работещите жени изобщо не обръщат внимание на това, защото те самите много често излиза някъде със свои колежки след работа. Самото стоене у дома е достатъчен фактор за да изнерви човек. Много често жените, които си стоят единствено в къщи стават емоционално твърде чувствителни, което само по себе си може да причини доста конфликти у дома, дори и ако никой не е виновен за нищо.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар