Как да направим живота си по-добър със смартфон?

Как да направим живота си по-добър със смартфон?
Напоследък смартфоните са ни залели в най-различни форми и модели. Те определено започват да играят все по-голяма роля в нашия живот и присъствието им се усеща все по-силно ден след ден. Мнозина отхвърлят високо технологичната джаджа, твърдейки, че от нея няма никаква полза, а недостатъците видимо преобладават.


Причината за подобни твърдения е, че действително много хора не знаят как да използват смартфоните си с мярка и това се отразява много отрицателно на техния начин на живот, по-специално на социалната сфера. Истината обаче е една и тя е, че не е виновен смартфонът, а неговият притежател, който не знае как да намери баланс между заобикалящата реалност и ползването на устройството.


Ако обаче променим леко своите възгледи и начина, по който го използваме, ние ще имаме реална възможност да повишим значително качеството си на живот и да се възползваме максимално положително от достиженията на високите технологии.


1. За социализация

Вместо да позволявате на вашия смартфон да ви изолира от света, по-добре го използвайте за да ви свърже с хората, които обичате. Използвайте социалните мрежи за да знаете кога са те свободни и кога можете да излезете заедно и да прекарате време с тях, а не само да забивате нос в чата. Социалните мрежи са създадени с цел да ни свързват, но когато сме твърде вглъбени в екрана на телефона, те по-скоро ни откъсват от любимите хора.


2. За забавление

Когато излезете с приятели използвайте телефона си за да откривате какво ново и интересно може да се прави в района, в който се намирате. Дори и да живеете там цял живот, винаги се случват нови неща и няма как да знаете всичко. Може само преди няколко дни да са отворили някое приятно местенце, на което да опитате вкусна храна.


3. Апликации

Можете да използвате многобройни апликации за да се самоусъвършенствате. Един от най-добрите примери е възможността да учите разнообразни езици. В наши дни много повече хора учат езици от апликации, отколкото в училище и резултати откровено казано не са никак лоши.


4. За плащане на различни сметки

В наши дни смартфонът има все по-голямо приложение. Вече все повече се очертава една друга страна на високите технологии, която ще ни позволява да губим все по-малко време докато ползваме различни услуги, тъй като можем да правим това чрез смартфона докато си пием кафето на терасата у дома.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар