Киселото мляко - не всяко е полезно

Киселото мляко - не всяко е полезно
Киселото мляко без съмнение е сред най-полезните храни, които нашето общество познава. То може да допринесе безкрайно много за това да се чувстваме добре и да изглеждаме чудесно, но при едно условие - ако изберем и купим правилния продукт.


Истинското и натурално кисело мляко...


Киселото мляко, ако става дума за истински и натурален продукт, каквито са повечето марки в България, е истински вълшебник. На първо място, то е изключително диетично. Съдържа малко калории и в същото време създава много силно чувство за ситост и намалява апетита. Ако се консумира ежедневно, киселото мляко може в дългосрочен план да доведе до стопяване на не малко количество излишни мазнини.


Освен това, не бива да ви тревожи маслеността на млякото. Ако сте избрали натурален продукт, няма да бъде проблем, че не е нискомаслено. В ежедневното меню всички ние включваме много други продукти, за които да помислим, вместо да се безпокоим за киселото мляко.


Освен със своята диетичност, киселото мляко е добре познато и като сериозен източник на калций, който от друга е изключително важен за костите, ноктите, зъбите, косата и други. Имайки предвид, че повечето хора трудно си набавят достатъчно калций при съвременното хранене, киселото мляко е още по-ценен продукт.


Най-отличителната черта на киселото мляко обаче е това, че в истинските продукти се съдържа голямо количество полезни за храносмилателната система бактерии, които ни помагат да се чувстваме добре. Всеки път, в който си похапваме кисело мляко, ние поемаме от тези бактерии и в последствие те ни карат да се чувстваме добре, защото благоприятстват всички процеси свързани с храносмилането.


Вредните видове кисели млека…


За щастие, в България повечето кисели млека спадат към категорията здравословни. Това не може да се каже за някои по-развити страни, където пазарът е затрупан с хиляди продукти, носещи името кисело мляко, но в които има тонове захар, оцветители, аромати и други подсладители.


Специалистите по здравословно хранене съветват като цяло да сме внимателни с подсладените млека и ако наистина искаме да хапваме такова, да си го правим сами. С една или две лъжици мед и малко пресни плодове можете да получите много по-добро плодово мляко от тези, които се предлагат в търговската мрежа.


Всъщност, киселите млека, които съдържат захар, са не по-малко вредни от сладкишите в лъскави опаковки. От подобни продукти се пълнее лесно, а кръвната захар става непостоянна дори и при иначе съвсем здрави хора.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар