Как да превърнете банята си в луксозно място

луксозна баня
Независимо какво пространство заема банята във вашия дом, тя трябва да бъде с безупречен дизайн. Всяка сутрин активната част от денят ви започва в това помещение и затова то трябва да бъде максимално комфортно, уютно, елегантно и много красиво. Ето защо инвестицията в неговото обзавеждане си заслужава, ако искате да ви служи дълго.

Ако разполагате с голяма баня и имате финансови възможности, това не означава, че обзавеждането й е елементарен процес. Дори да купите най-скъпите мебели за баня, най-актуалните аксесоари и да сложите най-доброто осветление, няма как да постигнете съвършенство и класа, ако не подходите с усет.

Луксозната баня изисква правилно разполагане на мебелите и санитарния фаянс, като най-важното е да не допускате да оставяте нито празни пространства, нито прекалено претрупване. С малко повече креативност и въображение ще можете да превърнете помещението в луксозно място на удоволствие, отдих и релакс.

Материалите за луксозната баня трябва да бъдат дълготрайни, водонепроницаеми и с добра хигиена. Обикновено се използват специално обработено водо-устойчиво дърво, мозайка, мрамор, рисувано стъкло и теракота. Разбира се, може да използвате абсолютно всичко, което харесвате, но по-важното е да си осигурите накрая уютно място за релакс, което да използвате в началото и края на всеки ваш ден.

Когато говорим за луксозна баня, всичко е от значение, така че няма как да я постигнете с традиционно обзавеждане. Несъмнено трябва да инвестирате в разкошна вана, красиви шкафове, огледало с пищен обков и вълнуваща декорация. Осветлението също е от значение и то не бива да бъде икономисвано.

Когато избирате дизайн за вашата луксозна баня, трябва да обърнете голямо внимание на цветовете. Имайте в предвид, че каквото изберете, това ще гледате години наред. Затова е най-разумно да изберете онези нюанси, които да провокират у вас увереност и спокойствие.

Професионалните дизайнери препоръчват съчетания на зелено, синьо, сиво, жълто и керемидено-червено. Ако искате да покажете истинска класа, заложете на тъмно син, изумруден или червен цвят.

Луксозната баня се характеризира с контрастни цветове. Така например бихте могли да комбинирате бял цвят, който е класически, неутрален и характерен за мокри помещения с алено червено.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар