Как да подготвим тялото си за дълъг полет?

Как да подготвим тялото си за дълъг полет?
Предварителната почивка е много важна…

Много хора приемат дългия полет със самолет от 10 или повече часа като един много добър шанс да си отпочинат и да си подремнат. Това обаче е една много голяма заблуда. Запомнете един добър съвет - не се надявайте, че ще можете да си починете по време на полет. Това е едно дълго и всъщност доста отегчително и изморително начинание. И въпреки, че ще се изтощите, вероятността да заспите на борда е наистина много малка. Повечето хора споделят, че в най-добрия случай са изпадали в състояние на полу сън, като същевременно чуват и усещат всичко, което се случва около тях. Специалисти съветват да не разчитаме на самолета като място за спане и преди полета да си почиваме по-активно в продължение на ден или два. Това ще ни направи достатъчно бодри и енергични за да можем да пътуваме леко. А ако успеете да подремнете, тогава приемете това като допълнителен бонус.


Хранене и ходене до тоалетната…

Деня преди големия полет е добре да консумирате подбрани хранителни продукти за да си спестите ходенето до тоалетната на борда. Опитайте ориз с бяло пилешко месо и така няма да се притеснявате, че природата ще ви “изненада” по средата на полета. Като цяло по-протеиновите храни ще ви помогнат да понесете полета по-леко и да ви се ходи до тоалетна по голяма нужда по рядко. Разбира се, тоалетна в самолета има и ако ситуацията е неотложна винаги можете да я използвате без проблем, но ние казваме това, защото много хора не желаят да използват обществени тоалетни, а ако и вие сте от тези хора, тогава е добре да помислите за менюто си в деня преди полета.


Пийте достатъчно вода и винаги имайте вода със себе си в самолета…

Сред най-неприятните проблеми по време на полет е дехидратацията. За да се справите с това трябва да приемате достатъчно количество вода. Много експерти сравняват летенето със самолет с разходка в пустинята по отношение на рисковете от дехидратация, така че бъдете сигурни, че винаги имате под ръка шише с вода. Пиенето на течности е важно и по друга причина. Дехидратацията създава по-висок риск от образуване на тромби, така че това е нещо, с което трябва да се внимава. Пийте достатъчно течности и през деня преди полета. Ако нямате някакви противопоказания, то можете да изпиете един аспирин. Избягвайте кофеиновите напитки и безалкохолните, защото всички те обезводняват.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар