Как да намалим тревожността и напрежението (част 2-ра)

Как да намалим тревожността и напрежението (част 2-ра)
4. Прекарвайте повече време сред хора…

Колкото повече време прекарвате сред хора, толкова повече ще се уверите, че останалите се страхуват от не по-малко неща от вас. Много често страховете на другите ще ви се сторят безумни, но това е добре, защото така само ще осъзнаете колко безпочвени могат да са вашите собствени притеснения. Освен това, ще се научите да се чувствате по-комфортно сред хора, което ще ви помогне да се отпускате навсякъде и по всяко време.


5. Никога не се отказвайте от нещата, които обичате само защото усещате тревожност. Колкото и да е трудно, продължавайте да правите всичко както обикновено. Тревожността се вкоренява когато види, че печели надмощие в битката. Ето защо не бива да спирате да правите нещата, които обичате. Събирайте се с приятели, забавлявайте се, занимавайте се с много неща. Бъдете активни и излизайте навън. Ще видите с очите си, дори и да не ви се вярва, че тревожността ще бъде разтворена от самия факт, че продължавате напред.


6. Потърсете здравословно решение на проблемите си…

Поинтересувайте се от уелнес, масажи, спа процедури, акупунктура и други подобни. Всички те намаляват стреса и ще ви накарат да се почувствате прекрасно. Отделете време на себе си и покажете на собствената си личност, че уважавате своето тяло, душа, индивидуалност. Много често тревожността се обостря когато сте стресирани или преуморени. Когато научите да балансирате между задълженията си в работата и личните ангажименти, ще видите колко по-лек може да е живота.


7. Създайте си навици…

Научете се да си лягате и да ставате по едно и също време, направете си график за хранене, лягайте и ставайте всеки ден в един и същ час. Това позволява на ежедневието да протече по един успокояващ и отпускащ начин, който освен всичко останало ще ви научи да намирате време за всичко важно.


8. Бъдете позитивни…

Създайте си картина как искате да видите живота си, къде и как искате да живеете, какъв искате да е вашия партньор, с какво искате да се занимавате и други подобни. Създайте картина, която ви доставя наслада. Това ще създаде на мозъка ви ясна представа към какво да се стреми и винаги ще имате пред себе си цел.


9. Помислете си за тревожността…

Опитайте се да анализирате какво точно ви тревожи, в кои ситуации се случва това, какво си представяте, защо си го представяте, кое всъщност ви безпокои ако нещата се случат по начина, от който се страхувате. Ще се изненадате, че в доста от тези случаи (не всички разбира се) се корени страх от самота.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар