Какво трябва да знаете ако за първи път посещавате Escape Room в София?

Непрекъснато чувате близки и приятели да говорят за този нов вид забавление. Постоянно срещате реклами или информация за escape стаите в социални мрежи, форуми и сайтове. Търсите начин да разнообразите живота си, да се сближите още повече с хората от вашето обкръжение или да сплотите колектива, с който работите?

Независимо каква е причината, вие рано или късно ще решите да опитате това ново изживяване и ще резервирате някоя фантастична escape room в София, но преди това вероятно ще потърсите отговори на някои важни въпроси. Ние ще се постараем да ви информираме за най-важните неща, свързани с това предизвикателство, така че да бъдете максимално подготвени и да можете да му се насладите пълноценно.

Ето някои от основните въпроси, задавани най-често от бъдещи участници:
Защо да участвам в тази игра?
Ние бихме ви попитали: А защо не? Забавно е, интересно е и разрешаването на загадки ще ви позволи да тренирате аналитичния си ум по един много приятен и вълнуващ начин. Ако игрите от детството ви липсват и искате отново да събудите у себе си приключенския дух, като се впуснете в търсене на съкровища, полетите в космоса или някакъв друг вид приказна авантюра, то можете да го направите с приятели или колеги. Повярвайте ни, това ще ви сближи невероятно.

Наистина ли ще бъдем заключени в стаята?


Част от тръпката да избягаш от която и да е escape room е именно разгадаване на загадките, така че екипът ти да може да отключи вратата и да избяга в определения срок, който обикновено е около час. Самото заключване е по-скоро символично, отколкото реално, тъй като всяка стая и всяка игра се наблюдава на монитор и при необходимост вратата винаги може да се отключи преждевременно. Ако страдате от някакъв вид фобия, свързана със заключени/затворени пространства, ви съветваме да избягвате този род забавления.

Необходима ли е физическа подготовка или специален екип?


Почти всички escape rooms в София са походящи за хора с всякакво телосложение и възможности. За да участвате не ви е нужна нито физическа подготовка, нито специални умения. Откриването на ключовете към изхода и разплитането на пъзела изискват главно бърза мисъл и реакции, но това не включва физическа сила или специална екипировка. Всичко, което ще ви бъде нужно, за да учасвате в играта ще ви бъде предоставено на място, като от вас се иска само да облечете удобни дрехи, които няма да пречат на движенията ви и да ви развалят удоволствието от играта. Ако се нуждаете от очила, за да виждате добре, непременно ги носете със себе си.

Какво се случва ако не разгадаем загадката?
Ако не успеете да съберете необходимите части от пъзела и да разплетете загадката навреме, вие просто ще бъдете победени от стаята. Няма да последва никакво наказание или порицание и ако нещо ще ви накара да се чувствате зле, то това ще бъде единствено усещането за поражение. Екипът на стаята ще ви изведе след изтичане на вашето време и вие ще можете да се върнете отново към своето ежедневие.

До каква степен екипът на стаята участва в играта?


Екипът на всяка Escape Room е вашият инквизитор, но също така и помощник. Всяка част от вашата игра се наблюдава на монитор и вие имате възможност да поискате помощ, когато срещнете затруднение в разгадаването на загадката или в намирането на отговорите, които ще ви помогнат да напуснете стаята навреме. През цялото време ще имате аудио връзка с член на екипа, който ще ви оказва помощ ако поискате такава.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар