Има ли общовалидна рецепта как да се справим с хлебарките?

Общовалидна рецепта как да се справим с хлебарки няма. Причина за това е индивидуалната особеност на всеки отделен случай, защото, не може да не се съгласите, че вашият дом е различен от този на всички останали хора, нивото на хигиена и навиците ви – също. Не случайно специализираните фирми за борба с инсектите задават уточняващи въпроси, а често извършват и предварителен оглед на място. Това им позволява да преценят точно как и с какво да третират обекта.

След като няма универсална рецепта за справяне с хлебарките е добре да уточним кои действия и методи са винаги успешни. По този начин дори да не постигнем пълна и бърза победа, поне ще сме сигурни, че сме направили решителна крачка в тази посока. За целта ще разгледаме няколко различни места, на които хлебарките се появяват най-често.

Жилищни блокове и кооперации
Като цяло, хлебарките обитават главно градовете. Много по-гъсто населените райони са благоприятна среда за тези насекоми, защото те са изцяло зависими от човешкото присъствие, тъй като имат нужда от влага, топлина и храна, за да съществуват. За разлика от повечето видове инсекти, хлебарките са силно приспособими, следователно и много по-трудни за унищожение.

Блоковете и кооперациите са любимите места на тези устойчиви дори на радиация паразити, защото там е концентриран огромен източник на всичко, от което се нуждаят. Лесният досъп през канализацията прави жилищните сгради в градовете най-лесно превземаемаемите крепости и хлебарките, разбира се не пропускат да се възползват.

Когато обитателите на апартаменти си задават въпроса: Как да се справим с хлебарките, те трябва да вземат под внимание на първо място източникът на тяхната инвазия. Третирането на канализационната мрежа е от ключова значение за успеха на мероприятието, а това може да направи само лицензирана фирма. Не се заблуждавайте, че като хвърлите в канализационната тръба някакъв прах или таблетки ще постигнете големи резултати. Дори да има такива, те ще бъдат краткотрайни.

Щом веднъж е ограничен достъпът на нови попълнения, може да започне и операцията по унищожаването на настоящата популация на хлебарките, а това включва опръскване на всички части от сградата, включително общите части, като мазета, стълбища, асансьори, коридори и тавани. Абсолютно всички жилища трябва да бъдат третирани, дори тези, в които към момента липсват признаци за присъствие на насекомите, тъй като, подгонени от останалите помещения, те бързо ще намерят убежище там, където се чувстват незастрашени.

Добре е в блоковете да се извършват периодични вторични опръсквания, като превантивна мярка срещу нова поява на паразитите.

Търговски помещения и заведения за хранене
Това са другите любими места на хлебарките. Това, с което тези места се различват от жилищните сгради е начинът, по който насекомите проникват в тях. В търговски обекти и заведения за складиране и приготвяне на храна, хлебарките биват пренасяни от хората – те не попадат там със собствени усилия. Това става предимно с внасяне на кашони или касетки с храна, а най-често хлебарките попадат в тези помещения заедно с битови уреди или съоръжения.

Когато оборудвате търговски обект или заведение за хранене бъдете особено внимателни всеки път, когато внасяте по-обемисти предмети, в които могат да се укриват насекомите. Това е особено валидно, когато стоките са престояли дълго време в промишлени и индустриални помещения, в които вероятността да се развъждат хлебарки е голяма.

Винаги, когато внасяте използван хладилник, печка или друг битов уред се уверете, че във вътрешността му и най-вече при електромоторите и окабеляването няма цяла армия или яйца на този вид насекоми. При небрежност от ваша страна много скоро може да се окаже, че съжителствате с многомилионна популация от хлебарки, тъй като тези животинки се размножават изключително бързо.

Как да се справим с хлебарките окончателно и безапелационно могат да ни подскажат специлистите, за които тази война е ежедневие. Всеки търговски обект, опериращ в областта на храненето е задължен да има ефективен договор с ДДД фирма, която да извършва редовни опръсквания срещу всички видове паразити, затова се възползвайте от услугите на такава, веднага щом забележите дори един екземпляр.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар