Чист сок от алое вера за пиене

Чист сок от алое вера
Алое вера е растение, което било добре познато още на древните египтяни приблизително 4000 години преди новата ера. Те много добре познавали неговите свойства и го използвали като лек при наранявания, изгаряния и други подобни. За тях не останало незабелязано колко силно въздействие оказва това растение и неговият чудотворен гел върху оздравителните процеси и разчитали на неговата сила. В онези времена алое вера понякога се оказвала единственото възможно спанение, особено при нараняване. Една рана лесно можела да се възпали, но антибактериалните свойства на алое помагали за бързото оздравяване.

Алое вера в козметиката…
В наши дни алое вера е истински хит на пазара за козметика. То се използва като основа за създаването на редица почистващи и хидратиращи продукти, шампоани и балсами за коса, кремове за ръце и лице, подхранващи маски и много други. Неговите свойства карат различни браншове на козметичната индустрия да се конкурират в откриването на все по-добри и по-добри формули, които все повече концентрират силата на чусното растение.

Сокът от алое вера


Става ли за пиене?
Малко хора са наясно с това, но алое вера е всъщност едно растение, което освен, че е изключително полезно за третиране на кожата на тялото, лицето и разбира се косата, всъщност е много подходящо и за консумация. Сокът от това растение не се отличава по нищо от соковете на други растения като банан, ябълка или портокал, освен разбира се по вкуса.

Как да изберем сок?
Разбира се, за да използвате алое вера като напитка, вие трябва или да купите специален чист сок от алое вера от някой магазин, или да си го направите сами в къщи. Ако решите да го закупите от магазина, бъдете предпазливи да не попаднете на нещо, което всъщност не е предназначено за пиене.

Предпочетете прясно изцеденият сок от алое…
Професионалистите препоръчват за максимална полза за здравето да си направите сок от алое в домашна обстановка. Макар и да изглежда трудно, това всъщност е фасулска работа. Прросто трябва да обелите едно листо от растението, да вземете малко количество от гелоподобната субстанция под обвивката (например около 2 лъжици) и да я смелите напълно на пасатора докато добие по-течна консистенция.

Как ще се получи сок?
Това е наистина интересен въпрос, тъй като две лъжици прясно изсърган гел от алое не е достатъчен за да получите цяла чаша сок. Ето защо е необходимо да имате под ръка и някакъв друг сок или да си изцедите такъв, след което да ги използвате като основа за сока от алое.

Какъв вкус има сокът от алое вера?


Чистият сок от алое вера не се отличава с особено приятни вкусови качества. Всъщност, обективно казано, вкусът на растеението варира от почти никакъв до леко горчив. За щастие, слабият вкус лесно позволява да прикриете горчивината с нещо друго и да се наслдите на една здравословна и приятна напитка.

С какво може да се смеси сокът от алое вера?
Обикновено най-подходящи за смесване с алое вера са прясно изцедените сокове от портокал, лимон, грейпфрут, мандарина и други подобни. Тъй като цитрусовите плодове имат леко трапчив вкус, вие няма да почувствате горчивата нотка на алое. Освен това, както споменахме малко по-горе, количеството алое, което е препоръчително за консумация е далеч по-малко от това, което ви е нужно да си спретнете един хубав фреш за пиене.

Какви са страничните ефекти от пиенето на сок от алое вера?


Пинето на сок от алое вера, особено чистият прясно изцеден у дома сок, съдържа вещества, които има разхлабителен ефект. Това означава, че при хора с по-чувствителен или редовен стомах сокът от алое може да предизвика нежелани реакции, например диария. Това е доста неприятно, тъй като самата диария може да доведе до дисконфорт, болки в коремната област, а при някои по-тежки случаи дори и да причини дехидратаця. По тази причина, ако сте решили да консумирате домашно приготвен сок от алое вера е добре да прецените количеството внимателно и да се уверите, че при вас няма да подейства по този начин. Соковете, които се предлагат в магазина, носят по-малка вероятност от стомашно чревни разстройства, но това е защото много често те не съдържат достатъчно от съответния продукт вътре и са твърде разредени.

Можем ли да подсладим сока от алое вера?


Солът от алое вера би могъл да се подслади, което ще помогне да се справите с горчивия вкус. Това обаче трябва да се прави внимателно, защото ако добавите захар ще направите напитката по-малко полезна. За да не нарушавате нейната здравословност, най-добре е да подсладите сока с една или две лъжици мед. Това ще е достатъчно, тъй като сокът от алое вера като цяло има слаб вкус и слабо се влияе.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар