За хубавата кожа и вредата от слънцето

За хубавата кожа и вредата от слънцето
Най-големият враг на хубавата кожа е слънцето, но за съжаление, то не само я състарява, но може и да предизвика много сериозни здравословни проблеми. Дори и ако това не се случи, кожата става суха, появяват се бръчки, намалява производството на колаген и се появяват старчески петна. И това само защото не ползваме защитни средства срещу вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Всъщност малко фактори могат да състарят толкова силно кожата и в това отношение слънчевите лъчи могат дори да се конкурират с рискови фактори като тютюнопушенето!


Слънцезащитните продукти…

В лятната жега не бива да забравяте да си слагате слънцезащитен крем дори и ако само искате да претичате до магазина. Човек може да изгори буквално за броени минути, а последствията могат да са сериозни. За добра защита говорим ако даден продукт има фактор не по-нисък от 30, а също така и ако е нанесен обилно и според инструкциите на опаковката.


А пази ли ни декоративната козметика?

Декоративната козметика може и да има предпазващо въздействие, но то е в съвсем малка степен и то само от някои продукти. Такива са някои ВВ кремове, които имат слънцезащитен фактор. За съжаление, той най-често е около 15, а това е крайно недостатъчно за да осигури спокойствие и надеждност.


Създаване на преграда пред слънчевите лъчи...

За да защитите кожата си максимално, дерматолозите съветват да не разчитате единствено на слънцезащитните продукти. Ако ви се налага да излезете на вън в най-горещите и жарки часове на денонощието задължително вземете допълнителни предпазни мерки. Шапката с периферия може да е изключително полезна. Тя ще направи много за вас като защити лицето, шията и дори част от раменете от вредните ултравиолетови лъчи. Не забравяйте и очилата. Те ще предпазят очите от пагубното въздействие на слънцето. За да има ефект обаче, купете си очила от оптика, а не от сергия на пазара. Тялото защитете като облечете светла ефирна риза с дълъг ръкав, което ще ви предпази от изгаряне, но и ще ви държи прохладно. Да не забравяме и краката. Тях можете да защитите с елегантна дълга свободна рокля, която ще ви създаде усещане за свежест и свобода.


Спазвайте и хигиена на излизане…

Това звучи объркващо, но е много просто. Всъщност единственото, което трябва да съблюдавате е да не се излагате на слънчеви лъчи след 11 часа сутринта и преди 4 часа след обяд. Това съвсем не означава, че в 5 слънцето е напълно безвредно, просто ще е много по-лесно да се защитите от вредното му влияние, а и със сигурност ще е по-лесно да намерите сянка поради ъгълът, под който лъчите падат.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар