Кожата и влиянието на сапуна

Кожата и влиянието на сапуна
Ако има нещо, което със сигурност трябва да държите възможно най-далеч от лицето си, то това е сапунът. Неговото отрицателно въздействие върху кожата на лицето е комплексно, което означава, че от ползването на сапун може да има много отрицателни странични ефекти. Специалисти съветват никога да не използваме сапун в почистването на лицето, а вместо това да търсим други алтернативи.


Порите се запушват…

Сапунът причинява много щети на кожата на лицето, но първо може би трябва да споменем това, че порите се запушват. Това от своя страна е причината, поради която много хора страдат от акне. Докато си мислят, че помагат на лицето си, всъщност те запушват порите, след което се появяват неприятни пъпки. Тъй като миенето на лицето се повтаря често, то кожата никога не се прочиства напълно и пъпките са постоянен проблем.


Прекомерно омазняване…

Кожата на лицето след миене първоначално леко изсъхва, но след това се появява още по-силно и обилно омазняване. Кожата започва да блести, особено около носа и челото. Не е изключено да се появят пъпки или кожни раздразнения от силната промяна в омазняването. Това може дори да причини люспене на кожата.


Появяват се бръчици…

Изсушената кожа след измиване е по-склонна да образува фини бръчици. Хората миещи лицето си със сапун проявяват симптоми на стареене преди тези, които не използват сапун в ежедневната си рутина по почистване на лицето.


Какви са алтернатиите?

- С парна баня

Парната баня отпушва порите и изчиства излишното омазняване по много деликатен и фин начин. Достатъчно е да държите за няколко минути лицето си над горещата пара докато то се изпоти и омазни много добре, а след това да изплакнете с хладка вода и да подсушите с чиста кърпа.

- С розова вода

Розовата вода има антибактериален ефект. Тя действително почиства много добре, подхранва, премахва прекомерната розовина от кожата, освежава, забавя стареенето и почиства порите, като дори убива вредните бактерии, които причиняват акне.

- С отвара от лайка

Почистването на лицето с топла отвара от лайка е доста приятно и отпускащо. Освен това, лайката има противовъзпалително въздействие, така че помага да се справим с различни зачервявания, раздразнения и други кожни проблеми.

- С влажни почистващи кърпички

Влажните почистващи кърпички са нещо, с което всяка съвременна жена трябва да разполага. Те отстраняват излишното омазняване, но не отнемат влагата от кожата. Почистват деликатно и имат различно въздействие, което зависи от това с какво са напоени.

- С почистващ лосион

Нека не забравяме и възможността да почистим лицето си с почистващ лосион или мляко за лице, особено ако има и грим за отстраняване. Това е още един омекотяващ, хидратиращ и щадящ начин.

- С чиста вода

Да не забравяме и силата на водата. Да, за разлика от антибактериалните свойства на розовата вода, обикновената вода, която тече от чешмата няма такива възможности, но все пак си остава един от най-добрите начини за почистване на лицето.


Освен изброените, има и много други начини за почистване на лицето. Някои дори препоръчват да използваме оттичането на пяната от шампоана по време на къпане и твърдят, че е напълно достатъчно. В края на краищата, можете да използвате всички методи в различно време и така винаги кожата ви ще е чиста и добре изглеждаща.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар