Масажирането в борбата с целулита

Масажирането в борбата с целулита
Какво представлява целулита?


Целулитът е безвреден за човешкото здраве, но от естетическа гледна точка той е сериозен козметичен проблем. Целулитът е в състояние да развали добрия външен вид дори и при жени, които иначе имат перфектна фигура и поддържат много добра форма.


Той представлява мастна тъкан, която се натрупва между кожата и мускула и често изглежда по-доста неестетичен начин. Не рядко ще видите целулитът да е “надиплен” като дантела, създавайки оптически усещането за пълнота.


Целулитът е проблем предимно на жените, но в много редки случаи засяга и мъже. Макар че не е свързан с пълнотата и двигателната активност, все пак при хората в добра физическа форма и малко мастна тъкан се наблюдава значително намаляване на проблема и дори неговото изчезване.


За да бъде борбата с целулита ефектна, тя трябва да се проведе на много различни нива и с различни средства.


Значението на масажирането в борбата с целулита


Масажирането е не само много приятно, но е и изключително ефикасно в борбата с целулита. То е особено ефективно ако се практикува редовно и в комбинация със здравословно хранене и практикуване на някакъв вид спортна дейност.


Най-важното при масажирането на засегнатата от целулит зона на тялото е, че по този начин се осигурява по-добра циркулация в клетките и се засилват кръвообращението и обмяната на течности.


За да бъде масажът ефикасен в борбата с целулита, той трябва да е по-дълбочинен за да подобри циркулацията в дълбочинните слоеве под кожата.


Редица уреди за масаж предлагат тази екстра, като много често това се постига с помощта на вибрации, но не само. Така в засегнатата от целулит тъкан нахлуват повече кръв и хранителни вещества.


Алтернативи…

Ако се опитате да се справите с целулита с помощта на спорт, диета и различни техники на масажиране, но нищо не дава необходимите резултати, вие бихте могли да се опитате да преборите този неприятен козметичен проблем и с други алтернативни средства. Доста популярна напоследък е така наречената “мезотерапия”, при която в целулита се инжектира специален разтвор, който след неколкократно третиране почти напълно може да ви избави от целулитните натрупвания. Въпреки че сам по себе си този метод също е много ефективен, все пак е добре да се съчетае с другите методи за по-пълен ефект.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар