Помага ли отслабването в борбата с целулита?

отслабването в борбата с целулита
Загубата на килограми не може да гарантира, че ще се избавите от целулита. Може би все някога на плажа сте забелязвали момичета, които имат слабо и стройно тяло, нямат излишни килограми и като цяло са добре оформени, но имат целулитни натрупвания. Това е защото целулита не е съвсем пряко свързан с наднорменото тегло и е проблем и на много момичета, чиито килограми са в нормата.


Въпреки това, мнението на специалистите е, че с намаляване на мастната тъкан и със стопяването на подкожните мазнини няма начин да не се постигне напредък и в борбата с целулита. Все пак понятието целулит не е използвано до 60-те години на 20-ти век и до тогава целулитът е бил наричан просто мазнина или мастна тъкан.


За да успеете да се преборите с целулита обаче, много е важно да обърнете специално внимание на нещо. Може и самото отслабване да не решава проблема, но ако е съпроводено с кардио упражнения, силови тренировки, интензивни йога упражнения и обилно потене във фитнеса, то отслабването ще е съпроводено със стягане на мускулатурата и изграждане на нови мускули, а за да стане това, тялото ще използва мазнините, които вече имате.


Освен това, самото спортуване ще подобри значително движението на кръвта и лимфата в организма, което е много важно за намаляването на целулитните натрупвания. Някои специалисти съветват да не забравяме и за сауната, защото всяко потене е много ефективно в борбата с този козметичен проблем.


За да бъдем най-точни и конкретни, трябва да кажем, че отслабването е ефективен начин за справяне с целулита, но най-вече ако е причинено от спортуване, интензивни тренировки и изграждане на нова мускулна тъкан. Грешно е да се подхожда към целулита единствено като към излишни килограми, защото при диета, ако храните не се подбират внимателно и не се посещава фитнеса, то има сериозен риск от стопяване на мускулна тъкан, при което мастните натрупвания ще станат още по-сериозен проблем, тъй като вече няма да има мускули, които да ги изгарят.


От гледна точка на диетата може да се каже много, но всички единодушно съветват едно - намалете солта, тъй като тя намалява циркулацията в подкожния слой и кара тялото да събира и задържа вода, което задълбочава неестетичното излъчване на целулита.


Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар