Тревожното разстройство често идва за да ни отвори очите

Тревожното разстройство
Когато човек страда от тревожно разстройство, обикновено засегнатия гледа на това с много лошо око. И няма как да е иначе, имайки предвид, че тревожното разстройство създава толкова трудности, неудобства и вгорчава живота му. Най-правилно е човек да се консултира с психолог за да може да превъзмогне всичко това. Има обаче и няколко ключови момента, на които засегнатия трябва да обърне внимание.


Какво предизвиква тревожното или паническо разстройство?


Тревожното и съответно паническото разстройство в редица случаи са начин на нашето тяло да ни каже, че нещо не е наред. Емоциите, които ни измъчват в периодите на тревожност или се изливат от нас по време на паническа атака често са начин на нашия ум да освободи емоции, които ние по някакъв начин сме се опитали да подтиснем вътре в себе си.


От какво всъщност се страхуваме?


Причината, която се корени дълбоко в тревожното или паническото разстройство може да е всякаква, но много често това е страх от самота, който излиза преоблечен по друг начин. Задавайте си въпроси от какво ви е страх. Попитайте се какво според вас предизвиква това, как се чувствате, от какво се тревожите, какъв сценарий си представяте и защо всъщност си представяте точно това. За преодоляването на едно такова състояние е много важно да се осъзнаете и да си задавате въпроси. не се страхувайте да си задавате смущаващи и провокативни неща и да си изричате на ум истината такава каквато е, без да и поставяте някаква своеобразна маска сякаш е друг проблем.


Твърде често зад тревожността се крие и много напрежение…


Чувствата на човек се сменят, както облаците на небето минават един след друг. Много е важно да осъзнаете, че когато се чувствате лошо, това скоро ще отмине. Не малко хора с тревожност се опитват да преборят тревожността си като я отхвърлят, но това е лошо, защото създава вътрешно съпротивление и напрежение. Това от своя страна не позволява на отрицателната емоция просто да протече, а вместо това тя се загнездва в съзнанието. Когато се чувствате тревожни не чакайте това да отмине, а просто се отпуснете и се насладете на това чувство. Анализирайте го, наблюдавайте го, опитайте се да почувствате дали ви създава физически симптоми и какви.


Добрата страна на тревожното разстройство и на паническите атаки…

Тук може би ще се възмутите и ще попитате как това може да има положителна страна, но позволете да ви кажа - има. Причината е, че всъщност паническото разстройство и тревожността ще ви помогнат да поработите върху себе си, да откриете истинската си същност, да обикнете себе си, да осъзнаете истинските си мисли и чувства, да се приемете такива каквито сте с всичките си положителни и отрицателни страни и да осъзнаете какво наистина искате от живота. За да не губите обаче години в този процес и за да преоткриете себе си бързо, не се колебайте да потърсите помощта на опитен психолог. Повярвайте, това може да се превърне от най-големия ви ад в най-голямата ви благословия.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар