Отличителни черти на силната личност

Отличителни черти на силната личност
Силната личност доста пъти се отличава от представите на хората. Може би си представяте някой висок и мускулест левент, но всъщност истината е друга. Силната личност може да е възрастен човек на 80 години, може да е дете на 10, може да е млад мъж 20 или да е майка на средна възраст. За силната личност няма ограничения във възрастта и пола. Това са личностни качества, които човек до известна степен носи по рождение и до известна степен заучава в процеса на израстване. Нека видим няколко качества, които отличават силната личност:


1. Силният човек, както всеки друг, понякога се препъва от изпитанията в живота. Важното е, както се казва в онази поговорка, човек да се изправи да продължи на пред.


2. Силният човек не спира да се учи. Той се учи всеки ден и от всичко. Той има свойството да научава полезни за него неща и умее да види и да се учи дори от силните черти на онези хора, които не харесва.


3. Силният човек не се срамува от чувствата и емоциите си. Той може да ги изрази винаги по подходящия начин и не счита това за слабост.


4. Силният човек никога не налага мнението си, макар че е уверен в себе си. Той позволява на всички да имат свое мнение и зачита тяхното, но не позволява да променят неговото ако е уверен, че е прав.


5. Силният човек работи професия, която му доставя удовлетворение. Той не търси задължително престижните професии или онези, които му носят най-много пари, а това, в което ще е най-добър.


6. Силният човек си начертава път според това, което чувства и мисли и не позволява да го отклоняват. Силният човек е глух за мнението на онези, които само искат да го учат как да живее.


7. Силният човек е благороден и почтителен. Той е добре настроен към хората и се отнася с тях с нужното уважение.


8. Силният човек умее да отстоява принципите си без да се гневи и да влиза в излишни спорове. Той умее да каже “добре, аз наистина уважавам мнението ти, но аз мисля по-различно”.


9. Силният човек има много добра преценка за правилно и неправилно, за добро и лошо.


10. Силният човек приема себе си такъв, какъвто е. Той не осъжда себе си, но приема и околните без да ги съди за техните недостатъци.


11. Силният човек приема различието и не се страхува от него.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар