Паричните проблеми разрушават връзката

Паричните проблеми разрушават връзката
Според проучвания проведени в САЩ, сред най-честите причини за възникване на проблеми и спорове у дома са парите. Оказва се, че в наши дни една двойка е много по-вероятно да се раздели поради проблеми с финансите, отколкото поради изневяра или други семейни проблеми.


Бедните са щастливи - мит или реалност…

Това, на което сме се учили в детските години, че да си богат носи проблеми и причинява нещастие, а да си беден те учи да се радваш на простите радости в живота вече не важи. Във времена, в които парите са всичко е много трудно да си щастлив когато те не ти достигат за важни неща. И тук не става дума, че ако нямаш пари няма да можеш да почиваш във Франция - не. Тук става дума, че парите няма да ти достигат да платиш детската градина на детето и да му купиш нови обувки когато старите се скъсат. Няма да имаш пари за зъболекар, за здравословна и истинска храна, за плащане на сметки. В наши дни дори и най-дребните неща струват много и парите могат да направят разликата между щастливия и нещастния човек.


Недостигът на пари провокира лъжи и скандали…

Учени от САЩ считат, че при недостиг на финансови средства около ⅓ от семейните партньори започват да крият разходи и да лъжат половинката си. Според специалисти, това може да разруши доверието между тях и дори в по-сериозни ситуации да доведе до раздяла. Да не говорим за скандалите, които при недостиг на средства силно зачестяват. Недостатъчните доходи могат да накарат хората да постъпват грозно и дребнаво и да се отнасят непочтително дори по незначителни поводи.


По-богат е равно на по-човечен и спокоен…

В днешно време много често става така, че богатите хора са по-спокойни, по-отзивчиви, по-добронамерени. Те могат да си позволят лукса да помислят и за другите, независимо дали става дума за роднини, приятели, съседи или напълно непознати хора. Днес по-заможните са тези, които са по-склонни да се включват в различни кампании за обществено полезен труд и безвъзмездна помощ, а в семейния живот са по-широко скроени, по-толерантни и спокойни. Като цяло, по-заможните семейства предлагат по-добра и здравословна среда за отглеждане на децата си. Малките не са лишени от възможности, получават добра храна, хубави дрехи, добри учители, посещават курсове и се самоусъвършенстват и развиват постоянно. С достигане студентските години, те получават по-добър старт в живота и по-добри възможности за реализация.


И все пак парите не правят щастието…

Ако сте нещастни без пари, то много е вероятно да сте нещастни и с пари. Усещането за щастие и нещастие е свързано с редица фактори и наличието на финансови средства или тяхната липса може единствено да подсили или отслаби вашето естествено емоционално състояние.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар