Отношенията баща - дете

Отношенията баща - дете
Когато станете майка всеки ден ще се изправяте пред куп непредвидени ситуации и това малко ще ви изплаши в началото. С времето обаче ще свикнете и няма да се впечатлявате. А и не може да се отрече, че едно новородено бебе се гледа много по-трудно от едно дете на 3 години например. С израстването на детето обаче, все по-важна роля ще има не само вашето присъствие, а и това на бащата. Той ще помогне на момичето и на момчето да се изградят като личности и да намерят пътя в живота си. Ако пък децата нямат баща винаги можете да включите във възпитанието брат си или баща си, та дори и най-добрия си приятел, който би могъл да води децата на риба, да карат колело в парка и дори да им помага с уроците в училище, ако разбира се разполага с нужното време и желание за това.


Бащата и малкото бебе...

Ако ви се роди момиченце, може би в началото ще ви се стори, че таткото не е близък с бебето. Може би ще си помислите, че това винаги ще е така, но всъщност те ще изградят своите взаимоотношения неусетно. Съвсем нормално е при появата на бебе бащата да не е толкова ентусиазиран, защото все пак вие сте била тази, която носи бебето в утробата си 9 месеца и е нормално да имате малка преднина пред него. Казано на прост език, вие “познавате” бебето от по-отдавна. С времето отношението му постепенно ще се промени и той ще започва да проявява все повече бащинския си инстинкт. Между него и детето ще се изградят отношения, които са изключително ценни за психическото и емоционално развитие на малкото.


Бащата на момичето…

Присъствието на бащата е от много голямо значение за правилното развитие на момичето. Наличието на баща и по-точно на добър баща е много важно за нея, защото от примера на баща си дъщерята ще знае какъв мъж да търси когато порасне. Много често дъщерята избира своя партньор в живота така, че да и напомня за баща ѝ.


Бащата и момчето…

Отношенията между момчето и бащата са важни за момченцето, защото така за него ще има добър пример за подражание. В повечето пъти момчетата копират поведението на своите бащи като роля в семейството, като тип човек в обществото, като отношение към живота и към хората. По тази причина ако детето няма баща за него може да е доста по-трудно да намери себе си.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар