Само дерматолог ли може да лекува целулит?

Само дерматолог ли може да лекува целулит?
Съществува широко разпространено вярване, че ако искате да се справите с целулита трябва да посетите дерматолог. От една страна, посещението на дерматолог никога не е излишно. Още повече, че това е едно добро начало за вас към живота без целулит.


Твърдението обаче, че единствено дерматолог може да ви помогне в борбата с целулита е абсолютно невярно и преувеличено, а за това си има и много просто обяснение. Казано на кратко, целулитът не е здравословен проблем. Тъй като той не е заболяване и не представлява каквато и да е опасност за вашето здраве, вие можете само да изберете при какъв специалист да отидете за да се справите с този чисто естетически проблем.


Така например, вие бихте могли действително да посетите дерматолог, който да ви обясни по какъв начин бихте могли да се справите с проблема, но не по-малко информативна може да е една консултация при опитен професионалист в някое реномирано студио.


В не редки случаи студията могат да разполагат дори и с по-модерна и ефективна техника от самите дерматолози. Единственото, което е от значение е въпросният специалист да е добре обучен, да има опит и да умее да работи с поверената му апаратура.


Сред най-разпространените напоследък процедури за борба с целулита е така наречения вакуумен масаж, който е известен под името ендермологичен метод. Този вариант за борба с целулита се слави напоследък като най-доброто и ефективно решение за справяне с проблема. Резултатите обикновено идват след около 10 посещения, но за сметка на това са много трайни във времето.


Подобна услуга се предлага на все повече места, като особено често е част от предлаганите услуги в медицинските спа центрове. Предимствата на този метод е , че той е напълно безопасен и неинвазивен, а резултатите които дава са на практика едни от най-високите в областта.


Разбира се, има и процедури, които трябва да се прилагат от опитен дерматолог в съответното здравно заведени. В това число попадат различните оперативни методи за справяне с целулита, които се препоръчва по възможност да бъдат избягвани, защото все пак не си заслужава да се подлагате на операция за нещо, което първо не представлява абсолютно никакъв риск за здравето и второ - може да бъде преборено с много други далеч по-щадящи методи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар