Можем ли да премахнем целулита с диета?

Можем ли да премахнем целулита с диета
Сам по себе си нашият начин на хранене не е достатъчен фактор, който да определи дали ще имаме или няма да имаме целулит. Това че не е изцяло отговорен обаче, изобщо не означава, че хранителният режим не въздейства върху целулита - напротив, влияние има и то не е малко.


Учените са категорични, че здравословният хранителен режим, който е богат на много голямо количество пресни плодове и зеленчуци, може значително да подобри състояния свързани с целулит.


Консумацията на повече храни богати на вода, витамини, минерали и фибри може да доведе не само до намаляване на целулита в известни норми, но и да ви помогне да се справите с проблемите с килограмите.


Дори и да не сте пълни и като цяло да се храните здравословно, преминаването на един такъв хранителен режим, богат на много пресни и свежи храни, със сигурност ще ви помогне да свалите поне 2 - 3 килограма.


Освен с топенето на мазнини, балансираната и богата на пресни зеленчуци и плодове диета има и други предимства, които могат да са много благоприятни при борбата с целулита. Става дума за това, че балансираното хранене намалява различните възпалителни процеси в организма и ни държи добре хидратирани.


Говорейки за хидратация, трябва да отбележим, че всеки добър специалист ще ви препоръча да бъдете добре хидратирани ако искате да намалите целулита. причината е, че това ще ви помогне да имате еластична, здрава и гъвкава съединителна тъкан, а именно това е от решаващо значение в процеса на справяне с целулита.


Важно е също така да поемаме част от течностите от пресни плодове и зеленчуци. В този ред на мисли, някои от храните, които могат да са ви особено полезни ако страдате от целулит са домати, краставици, пъпеши, дини, цитруси, пиперки, камби и други.


Освен че съдържат големи количества вода, която в някои от тях е над 90%, плодовете и зеленчуците влияят много силно върху здравината на съединителните тъкани и по други начини. Известно е, че някои храни като краставиците, имат съставки, които благоприятстват производството на колаген и дори са широко използвани като домашен козметичен продукт за лице.


А щом една храна е толкова полезна, че при поставяне върху лицето да дава мигновен резултат, защо да не може да дава също толкова добри резултати и след консумация?
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар