Помага ли липосукцията при целулит?

Помага ли липосукцията при целулит
Много хора считат, че при проблем с целулита могат да разчитат на ефективността на липосукцията. Това обаче е голяма заблуда и е доста грешно, защото подлагането на тази процедура по абсолютно никакъв начин няма да подобри състоянието на човек с подобен проблем. Ако искате да се подложите на липосукция само поради тази причина, специалисти в областта съветват по-добре да размислите и да потърсите друго решение, което наистина да ви помогне. Да не говорим, че липосукцията е нещо много сериозно, особено на фона на безопасните, неинвазивни и в същото време много ефективни процедури, които са специално предназначени за пациенти с целулит.


На практика, липосукцията представлява изсмукване на мазнина и това няма как да се направи с математическа точност от всички части на тялото. Имайки предвид, че целулитът също създава неравности и вълнообразни форми по бедрата, дупето и корема, то третирането му с липосукция не би могло да направи нищо друго освен допълнително да задълбочи вече съществуващия проблем.


Да, липосукцията определено ще ви направи по-слаби и това ще бъде видимо за окото, но това няма да помогне да имате по-гладки бедра, дупе и корем. Тъкмо обратното. Много жени с целулит усещат кожата си отпусната, а подобна процедура прави положението направо отчайващо за тях.


Твърде е възможно след липосукция да останете малко разочаровани, защото има голяма вероятност да почувствате кожата си отпусната. Не забравяйте, че тя все пак се нуждае от известно време за да може да се стегне както е необходимо. Освен това, много жени очакват да видят тялото си след процедурата като на фотомодел от модно списание, но бързам да ви кажа, че това не е съвсем така. Реално погледнато, за да изглеждате неустоимо има по-голямо значение колко стегната, оформена и тонизирана е вашата мускулатура, отколкото това колко сте слаби. Е, разбира се, това също е от значение, но с по-малка важност от добре оформената мускулатура.


Преди да предприемете каквито и да е действия свързани с липосукция, най-добре се консултирайте с личния си лекар и обсъдете дали не можете да постигнете поставените цели по друг, по-ефективен и едновременно с това по-щадящ начин. Спорта, правилното хранене и масажът могат да са много по-ефективни не само за справяне с целулита, но и за постигане на идеалното тегло.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар