Ефективни ли са масажите против целулит?

Ефективни ли са масажите против целулит
Според учени, които анализират целулита и начините за справяне с него, масажът е един от методите, които наистина действат, дават видими резултати в борбата с целулита и оставят хората доволни от постигнатото. Нещо повече - масажите имат цялостно благоприятен ефект и въздействат позитивно не само на мястото, което се третира, но и на цялото тяло и неговия тонус.


Според редица експерти в областта, масажът като техника за справяне с целулита е напълно безвреден, не е изнвазивен, не наранява, не носи никакви рискове за здравето, подобрява кръвообращението и стимулира добрата циркулация на лимфата, което е много ценно.


За да бъдат ефективни обаче, тези масажни процедури, независимо от тяхното естество, трябва да се практикуват редовно, тоест масажите трябва да са част от вашия стил и начин на живот. Дали ще се прилагат два пъти в седмицата, или един път, или ще трябва да посещавате студиото на всеки две седмици, това зависи от конкретния тип масаж и от целите, които сте си поставили.


Учените обаче бързат да предупредят, че повечето масажи, макар и много ефективни, дават само временен ефект. Освен това, те не започват да действат мигновено, а най-често след около 10 или 15 сеанса.


Ако разполагате с достатъчно свободно време и излишни средства за да можете да си позволите да посещавате високо квалифициран масажист всяка седмица по един или два пъти, то това е добре за вас, защото резултатите ще траят дълго и ще поддържате добра форма.


Ако обаче решите да се възползвате от 10 или 15 сеанса и да спрете, то вашите проблеми с целулита няма да се решат трайно, а ще намерят само временно подобрение. След няколко месеца резултатите ще постепенно ще започнат да изчезват и вашата кожа пак ще изглежда както преди това, а вълнообразните неравни контури ще се възвърнат в пълния си блясък.


Сред най-ефективните процедури в борбата с целулита е вид вакуумен масаж, който се практикува сравнително от скоро и опиталите го дават много добри отзиви. Става дума за метод, известен под името ендермология. След 10 посещения в съответното студио може да даде забележителни и много трайни резултати. Важна особеност е, че тази вакуумна терапия за целулит трябва да се проведе от опитен специалист и с необходимата техника.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар