Действат ли кремовете против целулит?

Действат ли кремовете против целулит
На пазара се предлагат различни продукти, които обещават трайно премахване на целулита, видими резултати само след няколко ползвания, разбиване на мастните натрупвания и изхвърлянето им от организма и какво ли още не. До голяма степен обаче, тези твърдения почиват върху твърде оскъдни научни данни.


Според специалисти в борбата с целулита, в по голямата си част всичко е просто маркетинг и истинските резултати никога не са толкова добри, колкото един потребител би очаквал. В по-голямата си част, кремовете против целулит рекламират как с помощта на екстракти от черен или зелен чай или пък с помощта на кофеин те ще въздействат върху натрупванията от целулит след като попият в кожата.


Дали тези кремове действат? Според учените това не е съвсем сигурно, но ако все пак оказват някакво влияние, то не е много силно и по-скоро могат да доведат до съвсем леко подобрение. По мнението на самите потребители резултат в повечето пъти има, но той е незадоволителен и трудно се забелязва.


Е, разбира се, няма как да се отрече, че леко подобрение е по-добре от нищо, но със сигурност повечето хора биха очаквали доста по-добри резултати, особено ако са вложили пари в по-скъп козметичен продукт.


В известна степен, резултатите от нанасянето на кремове против целулит се дължи и от масажирането. То само по-себе си е доста благоприятно, така че поне в това отношение можете да сте спокойни, че правите нещо наистина добро за себе си. Самото масажиране подобрява кръвообращението и циркулацията, което има благоприятен ефект върху този проблем.


Повечето учени които са наблюдавали ефекта на кремовете против целулит и тяхното въздействие върху кожата, имат впечатленията, че този тип продукти просто правят кожата на жената по-хубава, по-гладка, по-стегната и нежна, а това създава усещането, че проблемите с целулитните натрупвания са намалели.


По-хубавата и гладка кожа е нещо прекрасно, наистина. Това обаче е нещо съвсем различно от освобождаването от целулита. Още повече, че този ефект е временен и изчезва скоро след като потребителя спре да ползва съответния козметичен продукт.


Според учените има една причина, поради която положителните резултати от кремовете против целулит са малко съмнителни и това е естеството на проблема. Целулитът с появява в резултат от отпускането на съединителната тъкан, а кремовете нито могат да топят мазнини, нито могат да стягат съединителната тъкан - нещо, което може да се постигне единствено с подходяща и добре планирана фитнес програма.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар