Как да тренираме за да намалим целулита?

Как да тренираме за да намалим целулита
Кардио тренировките са изключително важни за всеки човек, който иска да оформи хубаво тяло или да намали натрупванията на целулит по бедрата, дупето и корема. Самата тренировка действа основно като намалява теглото и топи мазнините, което ще ви направи по-слаби и фини.


Въпреки това, само по себе си кардиото не е напълно достатъчно. Да, то трябва да присъства в седмичната ви спортна програма, но не бива да очаквате чудеса от него. При редовни кардио упражнения можете да намалите теглото си, да стопите доста от мазнините по седалището и бедрата и да придобиете по-привлекателен външен вид.


Това обаче, не е гаранция, че ще сте доволни от резултатите. Така например, много хора, които споделят, че са практикували известно време някакъв вид кардио упражнения се оплакват, че са станали по-слаби и тялото им е изтъняло, но все още не им изглежда привлекателно, както би им се искало, а и целулита все още е там, макар и той също да се е постопил в известна степен.


Причината е в това, че кардио упражненията не допринасят за изграждането на мускулна тъкан, а точно това играе довършителната и скулптурираща роля във всяка спортна програма, която цели да ви помогне да получите по-секси тяло.


Оказва се, че силовите упражнения са неизменно задължителни ако искате да постигнете видими резултати когато се погледнете в огледалото. Така например, силовите упражнения от какъвто и да е род стимулират трупането на мускулна тъкан и изгарянето на мазнини едновременно. Такава тренировка може да е практикуването на пауър йога или друг вид йога, при която се набляга на физическата издръжливост чрез натоварване на мускулите за повече време.


Учените съветват в една 30 минутна тренировка да се съчетават 15 минути кардио с 15 минути силови упражнения и твърдят, че така можем да получим два до три пъти по-задоволителни резултати от физическата си дейност.


Именно тази комбинация от топене на мазнини и трупане на мускулна маса се оказва пагубна за целулитните натрупвания и има голяма вероятност да се отървете от тях. Дори и да не изчезнат напълно, все пак могат да намалеят с 50 или дори с 90%, а това ще има забележителен резултат.


От друга страна, силовите упражнения без кардио тренировка също са непълни. те градят мускули и топят мазнини, но определено топенето не е толкова интензивно, колкото при кардио тренировките. Въпреки това, ако трябва да избирате между силови упражнения или кардио за борба с целулита, то силовите упражнения определено са по-добрия избор за вас. Въпреки това, отново искаме да подчертаем, че най-оптималната комбинация би била съчетание от двете.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар