Редовните тренировки помагат ли да се справим с цеулита?

Редовните тренировки помагат ли да се справим с цеулита
Макар че редовните физически упражнения имат доказано положителен ефект върху целулита, учени напомнят, че резултатът може значително да варира при различни хора от значителен до почти незабележим. Докато едни остават очаровани след като тренират на редовна база в продължение на няколко месеца, то други се отчайват от почти пълната липса на резултат.


При всички случаи обаче, дори и да сте от хората, при които целулита не намалява от редовната физическа активност, учените припомнят, че все пак поне в известна степен резултат ще има и вие би трябвало сте поне частично доволни в сравнение с положението преди това.


Най-малкото, което е съвсем естествено да се очаква, вие ще станете по-слаби, кожата ви ще стане по-еластична и лъскава и видимо по-стегната. Дори и ефектът върху самия целулит да е незначителен, все пак видима промяна най-вероятно ще има.


Професионалисти в борбата с целулита твърдят, че самите физически упражнения едва ли ще решат проблема на 100%, но резултат би трябвало да има, и то очевиден.


Счита се, че най-добрите в борбата с целулита са кардио упражненията, защото те топят интензивно мастна тъкан, както и упражненията за сила, защото при тях се стимулира не само топенето на мазнини, но и формирането на нова мускулна тъкан и производството на колаген. Това от своя страна е много важно, защото именно производството на колаген прави съединителните тъкани по-силни, стегнати и устойчиви.


Изключително ефективни в борбата с целулита са редовните практики по йога. Този тип физически упражнения имат предимството да въздействат върху цялото тяло, да стимулират кръвообращението и циркулацията на лимфата в организма, да стягат мускулатурата от шията до стъпалата, да засилват топенето на мастна тъкан.


И ако редовните физически упражнения са ефективни и могат поне до известна степен да помогнат в борбата с целулита, то правенето на физически упражнения преди целулита да се е появил е вече нещо доста сериозно и наистина може да ви помогне никога да не се сблъсквате с този проблем.


Ако започнете да спортувате когато кожата ви е все още гладка и хубава, а целулитът не е нахлул в живота ви, то тогава имате огромен шанс да предотвратите този проблем и той никога да не се появи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар