Целулита и връзката с физическата форма

Целулита и връзката с физическата форма
Колкото и да не ви се иска да чуете това, целулитът понякога се случва и при съвсем слаби жени. Специалист в лечението на целулита от САЩ споделя, че в неговата кариера е помагал в борбата с целулита дори и на жени, за които никой не би предположил. Много от тях са фотомодели със съвършена фигура, които са много активни, спортуват, движат се и се хранят точно както трябва.


Те нямат излишни килограми и все пак, въпреки всички свои неимоверни усилия, срещат проблема с целулита. Всичко това означава, че просто никой не е напълно застрахован от поява на целулит, независимо колко следва съветите на експертите и колко усилия полага.


На другата крайност са жените с наднормено тегло, които все пак някак остават извън лапите на целулита и нямат подобни грижи въпреки излишното си тегло. Те могат да си намират дрехи трудно, но за сметка на това да имат кадифена кожа на бедрата и седалището.


Именно сред тези изключения са хората, които са основно облагодетелствани от своите гени и хормони, колкото и малко да е значението на тези фактори.


И все пак няма как да се отрече едно - от всички фактори, които могат да повлияят целулита, добрата физическа форма все пак заема най-високо място и е от най-голямо значение. Нищо не може да ви предпази от целулит толкова, колкото поддържането на спортна фигура с малко мазнини, тонизирана мускулатура и активен начин на живот.


Макар че има хора, които са изключение от правилото, наличието на наднормено тегло не бива да се подценява, защото то най-често създава проблеми с целулита, дори и да не сте предразположени.


Самото прекомерно натрупване на мастна тъкан може да подложи съединителната тъкан в тялото на твърде голямо напрежение и това напрежение е постоянно. В един момент просто съединителната тъкан започва да поддава под тежестта на мастните натрупвания и така започва да се виждат типичните вълнообразни неравни форми под кожата, които са така типични за целулита.


Има и още нещо важно. При всички положения една слаба жена с целулит ще изглежда сякаш има по-малко целулит от една пълна жена със същия проблем. Причината е в това, че просто при по-пълните хора целулита изглежда значително по-видим, отколкото при слабите.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар