Появата на целулит и вината на токсините

Появата на целулит и вината на токсините
Учените все още се изненадват колко малко са запознати хората с целулита. И това като се има предвид, че около 90% от жените по света в един или друг момент от живота се изправят срещу този проблем.


Сред най-често набеждаваните за появата на този козметичен проблем (да, именно козметичен проблем, а не болест, както някои погрешно си мислят) са токсините.


Според общоприетото мнение, целулитът се образува когато в подкожната тъкан се натрупат много токсини. Едновременно с това, многобройни козметични студия ви обещават, че след техните чудотворни процедури, вие ще можете да се освободите от токсините и проблемът с целулита ще се реши от само себе си.


Както може би и сами сте се досетили обаче, в това няма голяма доза истина, да неговорим, че изобщо е под въпрос дали във вината на токсините има и частица реалност.


Да, токсините вредят на човешкото тяло, да, те трябва да се прочистват със здравословен хранителен режим, висока двигателна активност, зелен чай и много плодове и зеленчуци.


Но да обвиняваме токсините за това, че имаме надиплена на вълни мастна тъкан по корема, бедрата и седалището излиза извън рамките на реалността.


Зад целулита се крият много заблуди, защото той е основно разпространен сред жените, почти всяка жена в даден момент има този проблем и не изглежда естетично.


Всичко това кара много предприемчиви хора с усет към бизнеса и печеленето на пари да накарат жените да повярват в силно преувеличената роля на токсините, карайки ги да харчат за ултрамодерни процедури с прехвалени резултати.


Истинската причина, поради която се появява този естетически проблем е много по-проста и лесна за обясняване и разбиране. Всъщност целулита се появява когато мастна тъкан, чийто слой нормално е разположен по-навътре, започне да се избутва навън и да си проправя път през слоя от съединителна тъкан. По този начин мастната тъкан достига непосредствено под кожата, което създава неравен вълнообразен вид на кожата.


В повечето случаи целулитът се образува в областта на бедрата и седалището, но в по-редки случаи засяга и коремната област или ръцете.


Учените искат да бъде съвсем ясно и хората да знаят, че не токсини, а именно отслабване на съединителната тъкан е основната причина за появата на целулит. Възможни причини за отслабването на съединителната тъкан могат да са от своя страна някакви хормонални промени, липса на мускулен тонус, прекалено големи мастни натрупвания, както и недобра циркулация.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар