Храни против целулит

Храни против целулит
Появата на целулит зависи от много фактори, както и справянето с проблема е многокомпонентен процес, върху който трябва да се работи с много старание и постоянство. Храненето само по себе си не е достатъчно за да причини поява на целулит, но със сигурност и то оказва своето влияние. Същото се отнася и за борбата с целулита. Отново храната е един от факторите, на които трябва да се обърне внимание, макар и сама по себе си диетата да не може да ви помогне. И все пак ето какво трябва да ядем и пием за да увеличим драстично нашата сила в борбата с целулита:


1. Важни мастни киселини

Консумацията на важни мастни киселини (омега-3 и омега-6) е в основата на борбата с целулита. Тук попадат храни като скумрия, сьомга, сардини, спанак, ядки, семена, маслини, зехтин и други. Причината да са полезни в този случай е, че те оказват много добро влияние на кръвоносните съдове и капилярите, което помага да се подобри кръвообращението, което пък от своя страна подобрява цялостната циркулация под кожата.


2. Протеини

Протеините са много важни за изграждането на здрава и стегната мастна тъкан. Той се намира в бобовите храни, пилето, пуешкото, изварата, ядките и други. Консумацията на повече протеин създава усещане за ситост, което от своя страна помага да консумираме по-малко калории през деня и съответно да губим мастна тъкан. Освен това, изграждането на мускули само по себе си е голям враг на целулита, защото мускулите гарантират добра циркулация на кръв и кислород, а и както се знае, мускулната тъкан не търпи мазнини край себе си.


3. Зелени листни зеленчуци

Всички плодове и зеленчуци са от изключително голямо значение ако искате да се избавите от целулита. Има обаче някои доказателства, че съдържащият се в някои от зелените листни зеленчуци лутеин помага на кожата да бъде добре хидратирана и еластична, което пък е в противовес с нужните условия за поява на целулит.


4. Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни са полезни в борбата с целулита, защото са много добър източник на фибри. важно е да се консумират кафяв ориз, киноа, овесени ядки, пълнозърнест хляб. Всички те помагат на тялото да получи здравословни въглехидрати с бавно отделяне на енергия, което ще ни държи сити през целия ден, помагайки ни да поемем по-малко калории.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар