10 въпроса за целулита

10 въпроса за целулита
1. Болест ли е целулитът?

Не. Макар че неговото наименование звучи доста плашещо, всъщност целулитът не е болест. Той представлява вид мастно натрупване, което се формира под кожата. Всъщност, до 60-те години на миналия век той е наричан просто мастна тъкан.


2. Опасен ли е той целулитът за човешкото здраве?

Не. Целулитът по абсолютно никакъв начин не представлява риск или заплаха за здравето на човека.


3. Защо тогава е толкова мразен?

Причината поради която целулитът е толкова мразен е неговият неприятен и непривлекателен външен вид, който оказва влияние на самочувствието на страдащия от този досаден козметичен дефект.


4. Само при жените ли се среща?

Целулитът е проблем предимно за жените, но в много редки случаи той се среща и при мъжете. Въпреки това, от всички страдащи от този проблем, на мъжете се падат едва 3% в сравнение с 97% при жените.


5. Каква е причината да засяга основно жените?

Причината поради която целулита засяга предимно нежния пол е основно в хормоните и по-точно в женския хормон естроген. Освен това, самото тяло на жените има някои особености като повишена склонност към трупане на мастна тъкан, особено в областта на бедрата и седалището, което благоприятства развитието на този проблем.


6. На каква възраст се появява целулита?

За появата на целулит няма определени възрастови граници. Един човек може да го има на 18, а друг - да няма целулит на 70.


7. И все пак, има ли период, в който се появява най-често или нещо което го благоприятства?

Да, обикновено целулитът се появява при бременност. Много жени след това не могат да се избавят от него. Това става най-често на възраст около 30 години, но отново повтаряме, че като цяло появата на целулит не зависи от възрастта на човека.


8. Има ли връзка между това дали една жена е пълна или слаба в нейната предразположеност към целулит?

Не. целулит може да се види както при пълни, така и при слаби жени. Понякога може да се видят съвсем слаби момичета с много целулит, както и по-закръглени, които нямат.


9. А мускулите? Те помагат ли ни да се справим с целулита?

Да, по-скоро те са от значение. както е известно, мускулите не търпят мастна тъкан в съседство и могат да са изключително полезни за да се справите с целулита.


10. Можем ли да се избавим от целулита съвсем сами напълно?

Да. Ако практикувате здравословен начин на живот с много движение, кардио тренировки, силови упражнения, стягане на мускулите, топене на мазнините, по-малко сол в храната, повече течности, както и различни техники на масажиране, тогава имате огромен шанс да решите този проблем.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар