Лимфата и борбата с целулита

Лимфата и борбата с целулита
Много жени се изненадват когато открият, че между целулита и лимфната система има известна връзка, но това е факт. Лимфната система всъщност не само има общо с целулита, но е и от критично важно значение. Когато притокът на лимфа и нейната циркулация в подкожната тъкан намалее и се забави, токсините и отпадъците вече не могат да се отведат от подкожната област и да се изчистят от организма, тъканта става фиброзна и цялостната циркулация става още по-забавена и затруднена. Влошената циркулация отслабва вените и капилярчетата и те постепенно започват все по-трудно и неефективно да изпълняват своята роля. Целият този процес, който започва с влошена циркулация на лимфа, все повече допринася за трупането на мазнина.


Какво е решението на този проблем?

За разлика от друга една жизнено важна телесна течност каквато е кръвта, лимфата не се възползва от помощта на орган, който да я изтласква из цялото тяло, достигайки всички негови точки. Всъщност, при лимфата положението е такова, че тя изцяло зависи от нашата двигателна активност за да достигне всички точки на тялото. По тази причина, ако искате да се избавите от целулита, вие трябва сами да се погрижите лимфата ви да достига винаги до всички части на тялото като правите физически упражнения, вървите редовно и като си правите редовни масажи на цялото тяло, но най-вече на проблемните области.


Масажът ще съживи тъканта…

Масажът, особено ако се извършва редовно и старателно, ще върне свежестта и живота в онези тъкани, които вече са загрубели и които имат съвсем слаба циркулация на кръв и лимфа, а това е изключително важно, защото именно тези места са най-проблемни. Всъщност, точно там се появяват натрупванията от целулит, тъй като организма не може да поддържа добро кръвоснабдяване, добър лимфен поток и следователно не може да изчисти тези тъкани от натрупващите се там токсини. Самият масаж ще започне с това, че ще принуди кръвта да се раздвижи и да снабди с кислород всяка частица от тялото, а това е едно много добро начало. На практика, целулитът е сред проблемите на нашето съвремие, защото той е свързан именно с обездвижването и лошата циркулация, които са отличителният белег на нашето време.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар