Лоши страни на белите дрехи

Лоши страни на белите дрехи
Обичаните от всички бели дрехи символизират чистота, позитивизъм, свежест и като цяло са олицетворение на положителните емоции. Както всяко хубаво нещо обаче, белите дрехи също си имат куп недостатъци. Една от най-лошите им страни е тяхното свойство да се изцапат почти веднага след като бъдат облечени. На практика, те се цапат от абсолютно всичко, а снежната белота скоро започва да ни ядосва с това, че трябва да внимаваме да не се допрем тук или там.


Развалят фигурата…

Белите дрехи създават оптическа илюзия за обем, която за съжаление не пощадява нищо. Така например ако облечете бял панталон или пола, задните части и бедрата ще изглеждат оптически по-едри и масивни, дори и ако всъщност нямате и един излишен грам.


Магнит за насекоми...

През пролетта и лятото белите дрехи се изцапват дори и без да се допрете до нищо. Една малка разходка в парка е достатъчна за да се полепят по бялата блузка или рокля малки мушички и други миниатюрни насекоми, на които белият цвят действа като магнит. Дори и ако ги махнете веднага, след тях остават малки петънца, които изглеждат нехигиенично.


Петна от дезодоранти...

Несъмнено белите дрехи се цапат лесно. Но какво да кажем за петната от дезодорант? Едва ли има някой, който да не ползва дезодорант, без значение дали против изпотяване или не. Петната които остават след тези козметични средства върху бялата дреха са просто ужасни. На всичко отгоре, те са изключително трудни за изпиране и не всеки прах за пране е способен да ни избави от тях.


Петна от изпотяване…

При изпотяване белите дрехи незабавно “отразяват” това като се оцветяват в жълто. Това налага да се перат по-често и по-старателно, отколкото дрехите в други цветове.


Постоянно трябва да внимавате къде сядате…

Пейка в парка, стол в офис, седалка в колата или в градския транспорт. Независимо къде сядате, петната по задните части на вашата рокля, панталон или пола едва ли ще се разминат. причината е, че на белия фон абсолютно всичко се откроява с голяма сила, а на практика навсякъде има нещо, което поне малко да ви поизцапа.


Постоянно трябва да мислите какво ядете…

Искате да седнете в италиански ресторант с приятелка и искате да хапнете порция спагети? Забравете за белите дрехи. На практика, изяждането на порция спагети докато сте с бяла дреха ви обещава поне едно ново петънце.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар