Черният цвят е стилен, но не прекалявайте

Черният цвят е стилен
Няма съмнение, че черният цвят е един от най-обичаните от всички. Освен това, той е изключително стилен и елегантен, така че се препоръчва за най-различни тоалети. От черен спортен панталон до черна вечерна рокля, този цвят е подходящ на практика за всичко. Добре е всеки да разполага с тоалети в черно, но внимавайте с начина, по който го ползвате.


Макар и изключително шик, черното понякога има свойството да дойде в повече. Това означава, че някои хора просто нямат мярка и в стремежа си да бъдат стилни залагат изключително и само на този цвят. Това обаче е нож с две остриета. Когато дойде в повече, черният цвят може да изглежда еднообразен и мрачен.


Как да решим този проблем?


Ако сте големи любители на черния цвят и не сте склонни да го замените с нищо друго, спокойно бихте могли да помислите за аксесоари. Така например ако прибавите към един черен пуловер или елегантен черен костюм аксесоар в ярък и свеж цвят, то черното незабавно спира да е толкова мрачно и сериозно. Хубавото е, че черното се приема като съчетание от всички останали цветове, така че всички разцветки са подходящи и нищо няма да му стои зле.


Тогава как да подберем аксесоарите?


Когато носите черен тоалет и избирате цветен аксесоар за него, например шалче, специалистите съветват да подберете нещо, което да бъде в синхрон с цвета на кожата ви, тена (топъл или студен), цвета на косата и цвета на очите. Така например, ако сте с руса коса и светли очи, спокойно можете да се облечете с черна дреха и да поставите за свежест шалче в електрик синьо, тъй като това е един от най-стилните цветове светлите хора.

Ако пък имате рижа коса и зелени очи, тогава можете да избирате от по-претенциозни цветове, например зелено или тъмно сиво, които ще подчертаят вашите дадености.


За по-мургавите дами са подходящи аксесоари в червено, ярко оранжево и кафяво, но все пак всичко зависи от това колко е наситен тена на лицето и какви са нюансите на косата и очите.


Черен тоалет с бели аксесоари…

Комбинацията не винаги е толкова добра, колкото се очаква. Всъщност мнозина дори избягват това съчетание, считайки го за твърде некреативно, безинтересно и работно. Реално, бялото е един от малкото цветове, които не обогатяват по никакъв начин черното, а създават усещане за безцветност и празнота.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар