Как да бъдем по-атрактивни на първа среща?

Как да бъдем по-атрактивни на първа среща
Когато стане дума за първа среща, всеки иска да се представи добре и да бъде възможно най-привлекателен и в това няма никакво съмнение. Интересно е обаче едно и това е, че ние всички някак автоматично мислим единствено за външния си вид, сякаш мислейки си, че човекът срещу нас ще ни приеме като една опаковка без никакво съдържание. А това абсолютно не е така. Да, външният вид е важен, но при всички случаи той гради не повече от ⅓ от цялостното впечатление на първа среща. Ето и няколко важни момента, над които да помислите:


1. Обърнете внимание не толкова на себе си, колкото на човека срещу вас…

Запомнете, че за да бъде една среща успешна, вие трябва да създадете в човека срещу вас позитивна емоция, както и той във вас. А най-добрият начин да накарате един човек да се чувства добре е като го приемете напълно такъв, какъвто е и като го накарате по този начин да се отпусне и да се почувства комфортно. Ако в допълнение на това покажете и по-сериозен интерес към нещата, за които ви говори и ако го изслушвате внимателно, то шансовете ви са още по-добри.


2. Изберете оптимизма…

Време е да започнете да възприемате атрактивността по един по-нов и различен начин, защото тя не е само параметри. След като човекът срещу вас ви е поканил на среща или е приел да излезе с вас, това означава, че от физическа гледна точка той ви е харесал. Ето защо е добре да заложите на други ваши страни. Покажете че сте позитивни, говорете за положителни и приятни теми, избягвайте негативните неща. Оставете темите да преливат една в друга и не задълбавайте във всяко лошо нещо, за което се сетите.


3. Изразете себе си…

най-добрият начин да се харесате е да бъдете себе си, а не да се правите на някой друг, защото човекът срещу вас веднага ще засече неестественото поведение. Не си позволявайте да играете роли и да се правите на някой, само защото ви се е видял интересен. Това че на вас някой ви е интересен, изобщо не означава, че човекът, с когото сте на среща ще мисли също така.


4. Покажете страстите си…

Няма нищо по-привлекателно от човек, който живее живота със страст и има пред себе си цел, която иска да постигне на всяка цена. Това действа на хората стимулиращо и мотивиращо. Ако сте запалени към някакво хоби, можете да разкажете за него. Ако сте забелязали, хората винаги възприемат по много положителен начин страстта към дадена област, било то и колекциониране на нещо странно и необичайно.


5. Нищо не е по-привлекателно от увереността…

Никой не обича да се занимава с хора с ниско самочувствие, както и никой не обича да свалят неговото собствено самочувствие. Обикновено хората с ниска самооценка прехвърлят това на околните, а това е нещо, което всеки мрази. Покажете увереност и си припомнете преди срещата кои са силните ви страни. Отидете с ясната нагласа, че знаете какво можете да предложите и ще имате успех.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар