Актуални принтове в дамската и мъжката мода 2015/2016

луксозни дамски чанти
Днес ще Ви запознаем с модерните принтове и шарки за есенно- зимния сезон както при дамската, така и при мъжката мода. Вдъхновението намодните дизайнери идва предимно от интериора.

Ще започнем с дамския гардероб:

Едни от най-актуалните до този момент са интериорните флорални принтове, вдъхновени от красотата на зимата. Всеки десен наподобява тапет с изключително сложен дизайн и с много модерен или класически ефект. С подобни дръзки флорални щампи са украсени не само дрехите, но и луксозните дамски чанти.

Текстурните флорални мотиви ще бъдат едни от ключовите тенденции през зимния сезон. Те определено добавят много драматичност при зимните дрехи. Вече на пазара може да видите дамски блузи, грейки и най-различни стилове дрехи от всякакви материи, върху които са приложени щампи и апликации, отразяващи природата.

Актуалните принтове при мъжкия гардероб са доста по-различни от тези. При тях ключова тема е арабският интериор. Елементите, които са взаимствани от този интериор, са комбинирани деликатно с разнообразни тонове и някои други елементи от класическия стил.

Едни от най-интересните принтове направо са извадени от килимите и тапицериите на екзотичния Изток. Те са ключова тенденция в европейската столица на модата. Тези екзотични източни принтове в мъжката мода буквално са навсякъде в мъжкия гардероб- пуловери, мъжки чанти,шапки и шалове, палта- абсолютно всичко сякаш е тапицирано.

Съчетаването на принтове, щампи и материи си е истинско изкуство. Трябва да бъдете много внимателни, за да не приличате на клоун. По принцип винаги е добре само долните или само горните дрехи да бъдат в принтове в комбинация с едноцветни. Но разбира се това модно правило не е от значение, стига да умеете да комбинирате успешно различните шарки и тъкани.

Може смело да комбинирате два тона в два пластаи по този начин ще създадете усещане за динамични цветни блокове.

Друг начин е да комбинирате една и съща шарка или съчетание от няколко форми в различни нюанси на цвета.

Една от най-интересните комбинации е между различните текстури като два вида тъкан в една дреха.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар