Защо не бива да се страхуваме да летим със самолет?

не бива да се страхуваме да летим със самолет
Много хора се страхуват да летят със самолет, но това е напълно безпочвен страх. По същата логика може да се страхувате от абсолютно всяко нещо на този свят. Ето ви няколко причини, които се надявам, че ще ви накарат да се замислите върху своя страх и дай Боже - да го преодолеете.

- Знаете ли, че самолетният транспорт е сред най-безопасните и сигурни начини да стигнете до дадено място? Рисковете при пътуване с кола или автобус са многократно по-високи от статистическа гледна точка.


- Летенето е много по-комфортно от всяко друго превозно средство. Е, може би не е по-удобно от луксозен круизен кораб, но все пак е много по-приятно и леко да летите със самолет, отколкото да се возите в някоя раздрънкана кола или автобус.


- Летенето е най-бързият начин да стигнете до набелязаното място. Така например, със самолет можете да прекосите цяла Европа само за 3 часа, а с кола или автобус няма да ви стигнат и три дни.


- Вероятността да пострадате по падане в банята или от падане от леглото е много, много, много пъти по-висок, отколкото да ви се случи нещо докато пътувате със самолет. По тази логика, защо не се страхувате от вземане на душ или от лягане в леглото вечер, а се страхувате от самолети?


- Един от всеки трима души се страхува от същото като вас. Споделеният страх е по-малък, така че по време на полета можете да споделите с някой от хората до вас как се чувствате. Вероятно ще откриете сродна душа доста лесно.


- Някои хора се страхуват, че по време на полет ще им прилошее, но това е изключително рядко и в повечето случаи прилошаването не е реакция към самия полет, а просто силен страх. Разбира се, има и хора, при които проблемът е вестибуларния апарат, но това е рядкост.


- Проблемът с летенето на много хора е сходен с ходенето на зъболекар например. Всичко се крие в желание за контрол. И в самолета, и на зъболекарския стол вие трябва да делегирате себе си на специалист, който да направи всичко. Вашият страх просто означава, че не можете да се доверите.


- Страхът че ще изпитате неприятно усещане е напълно безпочвен. При летенето със самолет повечето хора споделят, че не усещат абсолютно нищо. На практика, това е толкова безболезнен процес, колкото да си стоите удобно в креслото пред телевизора.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар