В кои професии хората са най-нещастни?

В кои професии хората са най-нещастни?
Не е тайна, че повечето хора не харесват своята работа и на драго сърце биха я заменили с друга. Причините за това чувство на неудовлетвореност могат да са много и най-различни, но най-вече се въртят около ниско заплащане, досадна работа, скука, усещане за непълноценност на работното място или чувство за излагане на риск. Но нека видим кои са най-нещастните професии:


1. Сервитьор

Работата на сервитьорите се счита за една от най-незадоволителните. Това е професия в която се изисква да си бърз и ловък. В същото време трябва да си винаги усмихнат, енергичен и умът ти трябва постоянно да е нащрек. От друга страна обаче, този труд е ниско платен и повечето хора лесно се отказват от този занаят. Водещият фактор е комбинацията върху динамичност и ниски доходи.


2. Барман

Още една професия, която оставя повечето работещи доста недоволни. Барманът като цяло също не получава голяма заплата в повечето случаи, а самата работа не се харесва от много хора, защото я определят като скучна и едновременно с това изморяваща.


3. Учител

Много хора определят учителската професия като неблагодарна, защото хората в този сектор имат много големи отговорности, изложени са на голямо емоционално амортизиране, от тях се изисква висока квалификация и изключителна енергичност и бодрост, ранно ставане и дълъг работен ден, като в същото време финансовото възнаграждение е изключително неудовлетворително.


4. Касиер в магазин

За работещите хора това е една от най-нехаресваните професии. Обикновено работата е монотонна и скучна, но едновременно с това изискваща да си постоянно фокусиран върху еднообразната дейност. Подобни професии водят до голямо умствено изтощение и подтиснатост.


5. Работа в бързи закуски

Независимо дали става дума за приготвяне на дюнери, хамбургери или сандвичи, работата в бързи закуски е много изтощаваща. Изключение прави продаването на готови храни, при което не се изисква голяма бързина и активност в работния процес. Обикновено възнаграждението е неатрактивно, а работата е доста изтощаваща.


6. Продавач на дрехи и обувки

Макар и на последното шесто място по неудовлетвореност от изброените до сега, тази професия се поставя на първо място по скука за работещите. Еднообразната дейност се допълва от ниско и неатрактивно заплащане, което я поставя сред най-нежеланите и носещи най-ниско удовлетворение професии.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар