Как да се подготвим за дълго пътуване с кола?

Как да се подготвим за дълго пътуване с кола
Обикновено дългото пътуване с кола е доста изморително занимание, особено ако трае два или три дни. Винаги, когато е възможно, е за предпочитане да летите със самолет, особено ако се налага да преодолеете наистина много голяма дистанция. И все пак, ако нямате друга алтернатива и колата е единствената възможност, тогава можете да се подготвите предварително. Ето как да улесните своето пътуване:


1. Наспете се и си починете добре преди да тръгнете

Добрата почивка преди да тръгнете на път е изключително важен момент, независимо дали ще карате вие или някой друг. Препоръчително е в деня преди пътуването да не правите нищо изморително. Почивайте си, лежете си, направете лека разходка. Яжте в умерени количества лека храна.


2. Облеклото

Облечете комфортни дрехи, които максимално да улеснят вашето пътуване. Уверете се, че дрехите са от удобна естествена материя, например памучни. Добре е да са по-широки. За пътуването можете да облечете спортни панталони или анцуг. За предпочитане е да оставите стегнатите джинси за по-късно.


3. Обувките

При пътуване на дълги разстояния, особено ако ще пътувате два или три дни, е препоръчително да обуете удобни обувки, най-добре маратонки. Добре е да събувате обувките си колкото може по-често за да могат краката ви да си почиват.


4. Правете почивки

Спирайте колата, слизайте за да се разтъпчете, за да си починете малко, за да отидете до тоалетна. Това ще ви зареди с настроение и сили за да продължите пътуването.


5. Храната

Добре е да си приготвите от вкъщи повечко храна за из път. Сложете в кутия някои продукти, които ще могат да се пренесат без проблем и няма да се развалят докато стигнете мястото. Направете си сандвичи, сварете яйца, вземете си плодове (задължително ги измийте от вкъщи, защото може да няма къде да ги измиете по пътя, а и няма гаранция, че ръцете ви ще са достатъчно чисти.


6. Хигиената

Пригответе си антибактериални кърпички за ръце, както и препарат със съдържание на алкохол за да можете да си почистите ръцете преди хранене ако няма къде да ги измиете наблизо. Добре е да си носите и почистващи кърпички за лице.


7. Вода

Добре е да се запасите с повечко вода, макар че можете да купувате и по пътя. И все пак внимавайте да имате винаги достатъчно вода в себе си. Препоръчително е да имате хладилна чанта, в която да можете да запазите водата свежа, особено през лятото.


8. Нощувки

Проучете маршрута, по който ще минете и се погрижете да има къде да пренощувате, например в мотел. Пътната карта на Европа вече е доста наситена в това отношение, така че няма да е трудно да откриете нещо подходящо.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар