Връзка с партньор - чужденец: как да го запознаете с вашата култура?

Връзка с партньор - чужденец: как да го запознаете с вашата култура
Започвайки връзка с чужденец, би било добре постепенно да го запознаете с особеностите на вашата страна и култура. Това означава, че човекът трябва да добие известна представа, но не и да му изнасяте досадна и отегчителна лекция. Ето как да направите това деликатно и внимателно.


1. Запознайте го с музиката. Пуснете му свои любими песни. Не е нужно да разбира какво се пее, важното е просто да добие представа за какво става дума. Запомнете, че може да има по-голям ефект ако му пуснете една или две песни, отколкото ако го засипете с българска музика. Бъдете деликатни.


2. Препоръчайте му някои местни ястия, за които вярвате, че ще му харесат. Изберете едно или две, които ще му бъдат вкусни и избягвайте твърде странни или сложни гозби.


3. От време на време му казвайте по някоя думичка на български език. Правете го с мярка, защото това е връзка а не урок по български.


4. Накарайте го да се влюби във вашата страна като го докоснете до природата. В случая имате силно предимство, защото България има доста очарователни кътчета. Изберете едно. Може да са например Крушунските водопади. Важно е да бъде нещо специално.


5. Разкажете му любопитен исторически факт, който ще го впечатли. България е стара страна, така че можете да му кажете, че тя е една от най-старите държави в Европа.


6. Може да опитате някое местно питие. Повечето хора си падат по качествения алкохол, но внимание - не шофирайте след това!


7. Заведете го на място със стара архитектура. Може да е Габрово или пък Велико Търново, а може да е и нещо друго.


8. Избягвайте нещата, които няма да му харесат. Тях можете да “представите” по-късно и да не им поставяте акцент. Като цяло избягвайте негативизма, защото рискувате да създадете негативен имидж.


9. Освободете се от мисълта, че той или тя трябва да се запознае с всичко в рамките на една или две седмици. По-добър ефект ще има да му покажете 2 - 3 места, до които да може да се докосне и емоционално, и физически, вместо да обиколите цяла България за отрицателно време.


И запомнете - представянето на собствената ви култура е вид реклама. Правете го с мярка, с внимание, с такт, без да прекалявате и да злоупотребявате. Все пак вашият партньор иска да се опознае по-добре с вас, а всичко друго е фон.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар