Проблеми, които могат да възникнат с партньор чужденец

Проблеми, които могат да възникнат с партньор чужденец
С обединяването на Европа все по-често явление са смесените бракове между хора от различни страни. Това носи много положителни страни, но във всички случаи има и няколко неща, които могат да бъдат проблем между партньорите и по тази причина е добре хората да са помислили за това предварително.


Проблем в комуникацията

Колкото и да общувате добре, комуникацията на различни езици понякога може да е причина за възникване на някакво недоразумение. Винаги може да се получи разминаване в това, което искате да кажете и това, което вашият партньор е разбрал.


Загуба на индивидуалност

Това е най-големият проблем, който може възникне между партньори от различни националности и се случва когато двамата партньори не се чувстват равностойни и културата на единия от тях надделява и “поглъща” другия партньор. Това обикновено става когато един от партньорите е от по-богата и развита страна, а другият е от по-бедна и икономически изостанала страна. В този случай погрешно единият партньор може да надделее и да засенчи индивидуалността на другия. Това е погрешно и човек не бива да забравя кой е.


Понякога могат да възникнат проблеми при сключване на брак

При плануване на женитба между партньори от различни националности винаги е възможно да възникнат някакви затруднения, които да са свързани с нуждата да се покаже даден документ, който един от двамата партньори да има затруднения да получи на момента. Разбира се, всички тези затруднения са временни и не бива да отказват хората от техните намерения, но все пак е възможно да възникнат такива.


Липса на единодушие къде да живеят

Много често при смесените бракове могат да възникнат проблеми в това къде искат да живеят партньорите. Ако например мъж от България има фирма и добри доходи, той може да не желае да се премести в страната на своята съпруга, която е, да кажем, италианка. В този случай ако жената иска да бъде финансово независима, тя може да поиска да си намери работа, но да се чувства неудовлетворена от по-ниския жизнен стандарт в страната на своя съпруг. Подобни случаи не са рядкост, така че е добре човек да е подготвен за подобни ситуации.


Проблем с децата при раздяла

Ако двама партньори от различни националности имат деца и решат да се разделят, това може да донесе доста затруднения ако партньорът от друга държава реши да си замине. Това може да разреди контактите с децата и да ги травмира емоционално.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар