Предимството да живееш в чужбина

Предимството да живееш в чужбина
Знаете ли че жовотът зад граница може да направи за вас много повече от това прост да ви даде препитание и материална сигурност? Всъщност, за някои от най-големите предимства може би дори и не подозирате.


Ще срещнете много интересни хора

Животът в чужда страна непременно ще ви срещне с много интересни хора. Някои от тях ще ви харесат, други не, но всичко това изключително ще обогати вашия вътрешен свят, ще подобри вашите социални умения и ще ви покаже колко пъстроцветен може да бъде света. За една година в чужда страна можете да натрупате социални впечатления и умения колкото за 20 години в собствената ви страна.


Ще научите език

Дори и да отивате например в Испания, а да знаете само английски език, с времето ще научите испански и ще подобрите уменията си по английски. Това няма съмнение. А нека ви припомня, че според много учени, които изследват човешкия мозък, има известна връзка между изучаването на чужди езици и способността ни да запазим мозъка си млад докато остаряваме. Мнозина считат, че това може дори да ни избжави от болести като алцхаймер например.


Ще подобрите способността си за адаптация

Със сигурност новото място ще е по-различно от това, на което живеете в момента. Привикването към живота в нова среда 100% ще подобри вашите способности да се адаптирате към промени, а това ще направи вашия живот в бъдеще по-малко стресов, тъй като стресът в наши дни основно се причинява от промените, които преживяваме.


Ще придобиете ценен опит и квалификация

В наши дни всички раотодатели ценят това. Най-малкото ще придобиете комуникационни умения с хора от други култури и доста различни от вас, а за много работодатели това ще е доста ценно качество.


Ще се отворят пред вас нови хоризонти

Животът в чужда страна по един много интересен начин освобождава човешкото съзнание и го прави много по-творческо, креативно и гъвкаво. Не е учудващо ако след престой в друга страна вашият ум роди идея да създадете нещо интересно, например нов бизнес, който да ви носи удовлетворение и разбира се приходи.


Ще се развиете личностно

Животът в чужда страна научава хората да оцеляват благодарение на собствените си умения. Това е нещо, което ви прави по-уверени, по-силни и по-активни. Преодолявайки бариера след бариера и трудност след трудност, вие ще се почувствате много по-уверени и ще започнете да приемате трудностите с лекота.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар