Препоръчителни храни при твърде редовен стомах

Препоръчителни храни при твърде редовен стомах
Повечето хора обикновено се оплакват от запек и нередовен стомах. Хранителните ни навици и забравянето да пием достатъчно течности водят именно до това.


Има обаче и една друга група хора, а именно онези, които ходят до тоалетната твърде често или иначе казано над пределно полезното и това започва да им причинява неудобство в планирането и изпълнението на ежедневните дейности.


Ходенето до тоалета по голяма нужда на ежедневена база е просто задължително, а ако ходите и по два пъти - още по добре. Ако обаче природата започне да ви зове по повече от три пъти на ден без да имате някакво стомашно чревно разстройство, тогава е добре да помислите върху диетата си и някои навици.


Преди да предприемете каквото и да е, най-добре е да споделите с личния си лекар това за да може той да отхвърли всякакви евентуални проблеми със здравето. Ако се окаже, че сте напълно здрави, тогава вашите навици са решаващи.


Количествата


Ако консумирате твърде големи количества храна, отпадните вещества все от някъде трябва да излязат. Храната няма да се изпари просто така. След като тялото усвои хранителните вещества, то на организма не му остава нищо друго освен да изхвърли ненужното. А колкото повече ядете, толкова повече ненужни вещества ще трябва да се изхвърлят.


Течностите


Течностите са от изключително голямо значение за тялото, но ако пиете повече, отколкото на тялото му е нужно, тогава то ще изхвърли по-голямо количество течност с урината и чрез изпражненията. Старайте се да поддържате баланс. В това число влиза и консумацията на течни храни (супи, таратор, окове).


Фибрите


Фибрите са много полезни за тялото. Ако обаче приемате твърде големи количества, това може да доведе до прекалено ходене до тоалетната по голяма нужда.


Плодове и зеленчуци


Яжте колкото се може повече от тях. Ако обаче започнете да ходите до тоалетната твърде често (например 4 пъти за един ден), тогава изберете круши, банани, картофи и други подобни, които ще регулират работата на стомаха и ще върнат всичко в здравословни граници.


Белтъчини


Ако си хапвате повече извара, яйца, сирене, кашкавал и други подобни, вашият организъм ще има по-малко баластни вещества за изхвърляне и така ще поуспокоите малко забързаната работа на стомаха.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар