Движението - не позволявайте на лошото време да ви спре!

Движението
Движението е най-полезното нещо, за което можете да се сетите. То цялостно благоприятства човешкото тяло и въздейства позитивно на всички системи в организма. И не само това.


Движението е тайната на женската красота. Не ми вярвате? Само се замислете - хубавите крака, за които постоянно мечтаете се правят с вървене. А кожата? Знаете ли, че една дълга разходка на чист въздух има по-стимулиращ ефект върху кожата и върху производството на колаген от най-скъпите козметични продукти. И не е само колагена.


Клетките започват да работят по-добре и да изхвърлят повече токсини, което подобрява тена и го прави по-младежки. Освен това тялото става по-стегнато и стройно, а пътят до плоския корем е съвсем кратък.


Движението и времето


Много жени с наближаване на летния сезон решават да променят навиците си и да бъдат по-активни. Това е прекрасно, но много жалко, че този ентусиазъм трае от първите наистина топли дни през май до около септември.


В края на лятото много дами стъпват на кантара и са доволни, че са започнали летния сезон с тегло да речем 62 килограма, а са го завършили освежени, с хубав тен и да кажем тегло от около 59 - 60 килограма (цифрите са примерни, разбира се).


Това показва, че през няколкото топли месеца в годината вие сте били доста активни и сте поели един по-здравословен живот с дълги разходки и пресни плодове и зеленчуци.


На есен обаче, времето постепенно се разваля и вие се затваряте в къщи, чакайки следващата пролет и лято. Няколкото месеца застояване у дома не само ще ви накарат да възстановите изгубените килограми, но ще загубите блясъка на кожата и нейното свежо лятно излъчване.


Какво е решението?


Човешкото тяло не признава вашата любов към лятото. То има ежедневна нужда от движение. За да се чувства в оптимално добро здраве, в отлична форма и с идеален външен вид тялото има нужда от около 9 километра на ден.


Студеното време, мъглата, вятъра, снега и дори дъжда не са оправдания да не се движите. Облечете се подходящо с топли и удобни дрехи от материя, която да диша, а не да спарва тялото ви и излезте на разходка.


Ако никой не желае да сподели с вас това занимание, тогава добре - направете го сами. Не позволявайте да ви откаже липсата на компания. А и със сигурност ще се намери някоя приятелка, която да иска да се присъедини към вашата компания когато види колко добре изглеждате напоследък.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар