Ходене за хубава коса?

Ходене за хубава коса
Оредяването и опадването на коса е нормално явление в процеса на стареене. Колкото повече остарява един човек, независимо дали мъж или жена, толкова повече неговата коса губи блясъка си и толкова по-изтъняла и оредяла става тя.


Да не забравяме и стреса, който по един много досаден начин нахлува в живота ни под формата на домашни, служебни и други проблеми и не само тормози нашите души, но и се отразява на външния вид. Факт е, че стресът причинява косопад при много хора.


За щастие, ходенето е тук за да реши проблемите с косата поне в известна степен. Това абсолютно не е рекламен трик, защото ние нямаме за цел да ви продадем определен козметичен продукт, а просто да сме ви полезни.


Как действа ходенето?


Когато човек се движи достатъчно всеки ден, неговото тяло значително се подмладява. Хората с добри двигателни навици със сигурност биха могли да ви заблудят за реалната си възраст и да се представят пред вас за много по-млади.


Ежедневното ходене по около 9 километра може да направи с вашето тяло чудеса, връщайки стрелката на времето на зад. Това обаче трябва да се практикува на чисто място, например в парка, в планината или край морския бряг.


Това цялостно въздейства върху човешкия организъм и видимо се забелязва под формата на лъскава и еластична кожа. Малцина обаче знаят, че и косата също се повлиява от вървенето.


Това изобщо не бива да ви изненадва, защото косата е част от човешкото тяло и като такава тя се влияе от всичко, което се случи с него, било то положително или отрицателно.


Вървенето помага на косата основно по два начина:

- Вървенето подобрява цялостната циркулация в човешкото тяло и захранва вашата коса с повече минерали и витамини. Хранителните вещества не само достигат по-лесно до косата, но и се усвояват по-добре, защото при физически активните хора цялото тяло започва да функционира по-ефикасно.

- Вървенето намалява стреса в човешкото тяло. След като започнете да вървите, на тялото е нужен около половин час за да се справи с усещането за стрес и да ви зареди с много кислород. Това е изключително успокояващо и ако страдате от хронично тревожно разстройство или сте подложени на голямо напрежение в работата движението трябва да се превърне във ваше ежедневие. Това значително ще намали косопада причинен от стрес.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар