Редовният секс ни запазва млади

Редовният секс ни запазва млади
Според британски учени, редовният секс е не само едно изключително приятно занимание, което подобрява вкуса на живота и дарява радост в сивото ежедневие. Той, оказва се, може да направи много повече от това да ни накара да се чувстваме добре и дори е в състояние да ни запази млади до доста напреднала възраст.


Проучването било проведено от учени-психолози сред двойки на различна възраст от цяла Великобритания. В края на проучването резултатите били недвусмислени - оказало се, че хората, които твърдят, че редовно практикуват тази гимнастика в спалнята, всъщност могат да изглеждат с около 7 години по-млади от реалната си възраст за разлика от онези, които казвали, че нямат добър и редовен сексуален живот.


Според психолозите, които провели проучването, редовните интимни занимания с партньора или партньорката стимулира всички процеси в човешкото тяло. По този начин то остава по-младо от реалната си възраст и в доста добра форма, което е видимо и за околните.


След внимателно изучаване на сексуалните навици на доброволците излязло, че онези двойки, които определили своята сексуална активност като пълноценна, не само изглеждали видимо по-млади от онези двойки на същата възраст, които се оплаквали, че имат незадоволителен сексуален живот. Всъщност, външните белези доста добре съответствали и на цялостното здравословно състояние на доброволците.


Интересно било, че с напредване на годините, хората с незадоволителен сексуален живот започвали да изглеждат все по-възрастни спрямо своите връстници с редовни занимания под чаршафите, а проблемите със здравето били все повече.


По тази причина експертите са единодушни и съветват настоятелно, че добрият сексуален живот не бива да се възприема като патент на младите двойки, които са на 20, на 30 или на 40 години. Всъщност пълноценен и вълнуващ интимен живот могат да водят и хора, които отдавна са навлезли в третата възраст. Това, че даден човек е на 70 или повече години не означава, че трябва да се лиши от ласки - тъкмо обратното. Всъщност това може дори да се окаже една от тайните на дълголетието.


Това не само нямало да им навреди по какъвто и да било начин, но дори щяло да запази здравето на хората в оптимално добра форма. Възрастните хора, които практикуват достатъчно в спалнята имат по-здрави мускули, по-здрави кости, по-малко проблеми с кръвно налягане или със сърдечно съдовата система.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар