Недостатъци от ползването на грим и козметика

Недостатъци от ползването на грим и козметика
Производителите на козметика се опитват да убедят нас, потребителите, че всичко което правят е изцяло създадено за да ни помогне да останем млади, красиви и здрави. Всеки продукт обещава мигновени резултати, а от рекламите се усмихват съвършени жени, чиято красота ни кара да искаме неистово да изглеждаме като тях. Но нека не сме наивни - козметичните компании имат една основна цел и тя е максимална печалба и постигане на големия удар с някой от своите продукти. Нека видим какви могат да са някои от негативните страни на козметиката, за които никоя козметична компания няма да спомене.


1. Главоболие

Главоболието е доста често срещан проблем при хората, които носят тежък грим за дълго време. За да нямате това оплакване, почиствайте грима редовно, не оставайте с него за през нощта, предпочитайте лекия грим и оставяйте кожата си да диша от време на време.


2. Проблеми с косата

Преси за коса, маши, сешоари, къдрене, изправяне, пяна, гелове, бои… Това е едно безкрайно многообразие от уреди, техники и продукти, които имат за цел да ни направят по-модерни и интересни, така че да действаме като магнит за чуждите погледи. До тук добре, но знаете ли, че всички тези козметични продукти и технологии по един или друг начин могат да увредят вашата коса и да я накарат да цъфти, да се скубе и да я изтощят до степен, в която тя няма да изглежда никак естетично.


3. Преждевременно стареене на кожата

Всички гримове и козметика, които са създадени да ни направят по-млади и привлекателни, всъщност при твърде редовна и прекомерна употреба могат да доведат до преждевременно стареене на кожата. Да не говорим, че твърде тежкият грим създава усещане за по-възрастно лице, дори и ако не навреди по никакъв начин.


4. Ноктите страдат

Несъмнено сред най-големите потърпевши от твърде честата употреба на козметика са ноктите. В стремежа си да имаме съвършен маникюр, ние злоупотребяваме с различни лакове, почистващи препарати и други продукти, които нараняват повърхността на ноктите и ги карат да загубят блясък, да загрубеят и да станат по-чупливи.


Какъв е изводът?

Ползвайте козметичните продукти с мярка за да имате единствено полза от тях и за да не ви навредят по какъвто и да е начин. Всички козметични продукти могат да са безопасни ако ги ползвате умерено и не прекалявате с тях.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар